Σελίδες

7 Μαΐ 2011

Για το ΔΝΤ (και πάλι)...



Κοντεύουν να συμπληρωθούν τρία (!) ολόκληρα χρόνια από τα προκαταρκτικά, από το «φλερτ» του ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ.
Διάστημα ικανό να πείσει ότι οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το ευαγές ίδρυμα δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «στιγμιαίων αδικημάτων». Το αντίθετο:
Το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας πολιτικής έκφρασης της ελληνικής πλουτοκρατίας, των επιλογών και των συμφερόντων της, άρχισε να το «δουλεύει» το πράγμα αρκετά νωρίς.
*
Συγκεκριμένα:

*
1) Ο Κ. Σημίτης, από το βήμα της Βουλής (18/12/2008), δήλωσε:
«...γι' αυτό πιστεύουν (σ.σ.: στην ΕΕ) ότι η Ελλάδα καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητα εκείνου, του ΔΝΤ, και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
*
2) Ο Χρ. Βερελής, επίσης στη Βουλή (20/12/2008), ανέφερε:
«Οι διεθνείς αγορές είναι βέβαιες ότι θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και ο λόγος αυτός θα είναι που θα υποστυλωθεί, σε κάποιο βαθμό, η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και θα σταματήσει αυτός ο επικίνδυνος δρόμος προς το ΔΝΤ».
*
3) Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, πάλι από τη Βουλή (20/12/2008), συνιστούσε:
«...η σημερινή κρίση συναντάει μια χώρα χωρίς παραγωγική βάση, με αποξηραμένες παραγωγικές δυνατότητες (...). Αγαπητοί φίλοι, το θέμα δεν είναι αν θα μπούμε σε διαδικασία διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Επειδή (...) εγώ θα έλεγα μήπως στην κατάσταση που είμαστε, εμείς να ζητήσουμε ένα διεθνή οικονομικό έλεγχο...»!
***
Συμπέρασμα, πρώτο:
Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έθεσε επισήμως στην «ατζέντα» του δημόσιου διαλόγου το θέμα «ΔΝΤ». Κι ακόμα κι αν οι κ. κ. Σημίτης και Βερελής έθεσαν το ενδεχόμενο του «ΔΝΤ» ως «κίνδυνο», ήταν το ΠΑΣΟΚ που την ίδια ώρα, διά του πρώην υπουργού Παπαδόπουλου, το εισήγαγε στην πολιτική συζήτηση ως «ευλογία»...
*
Συμπέρασμα δεύτερο (και βασικότερο):
Οι ίδιοι που ως επικεφαλής του πολιτικού κατεστημένου μιλούσαν περί «ισχυρής Ελλαδας», ήταν αυτοί που ως «παρατηρητές», την ακριβώς επόμενη στιγμή διαπίστωναν ότι πρόκειται για «μια χώρα χωρίς παραγωγική βάση, με αποξηραμένες παραγωγικές δυνατότητες»...
***
Εκτοτε περάσαμε στη μετά των εκλογών του 2009 προπαγάνδα.
Δεδομένης της βρώμικης και απάνθρωπης αποστολής που ανάλαβαν, για να υλοποιήσουν τον προαποφασισμένο ταξικό κανιβαλισμό, χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τη θεωρία της «έξωθεν πίεσης» εκ μέρους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ. Ολων εκείνων, δηλαδή, που οι ίδιοι τους έφεραν στην Ελλάδα, οι ίδιοι τους υπηρετούν και οι ίδιοι συναποφασίζουν μαζί τους, εδώ και δεκαετίες!
*
Οταν αυτό το παραμύθι κατέρρευσε, επιστρατεύτηκε η γνωστή δικομματική καραμέλα:
Για ό,τι κάνει η ΝΔ (όταν είναι εκείνη κυβέρνηση) φταίει το ΠΑΣΟΚ. 
Για ό,τι κάνει το ΠΑΣΟΚ (όταν είναι εκείνο κυβέρνηση) φταίει η ΝΔ.
Ετσι στην παρούσα φάση, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ και αναμεταδίδουν οι παπαγάλοι του (που πριν ήταν παπαγάλοι της ΝΔ) «μας πήγαν οι συντηρητικές δυνάμεις» της Ευρώπης και της Ελλάδας...
*
Ας δούμε, όμως, με φόντο το ΔΝΤ, πόσο πιο... «προοδευτικοί» από τους... «συντηρητικούς», είναι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
*
  • Ο κύριος Ντομινίκ Στρος - Καν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ανήκει στην ίδια Σοσιαλιστική Διεθνή, μαζί με τον κ. Παπανδρέου.
  • Ο κύριος Ντομινίκ είναι το θεωρούμενο «πουλέν» του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στις συγκεντρώσεις του οποίου παρευρίσκετο ο κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
  • Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που ενώ τη μια έλεγε «δεν πάμε στο ΔΝΤ», την άλλη, όπως στις 11 Φλεβάρη 2010, δήλωνε από τις Βρυξέλλες: «Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...) Εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...). Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος - Καν την αρωγή του (...) Είμαι σε άμεση επαφή με τον Ντομινίκ Στρος - Καν και, χωρίς αμφιβολία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ξέρετε, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλώς τέτοιου είδους κρίσεις, βέβαια εκτός Ευρωζώνης»! Επομένως δεν ήταν η «συντηρητική» Μέρκελ που υποχρέωσε τον κ. Παπανδρέου να ζητά εδώ και μήνες (!) και συγκεκριμένα - σύμφωνα με την ομολογία του - από το Δεκέμβρη του 2009 (!), την «αρωγή» του ΔΝΤ...
  • Ο κ. Παπανδρέου είναι που ενώ την μια έλεγε ότι το ΔΝΤ είναι «καταστροφή», την άλλη με τις δηλώσεις του τροφοδοτούσε πρωτοσέλιδα, όπως της «Ελευθεροτυπίας» στις 16 του Μάρτη, όπου καταγράφονταν τα εξής: «Γ. Παπανδρέου: Εμπρακτη βοήθεια έως τις 25 Μαρτίου, αλλιώς ΔΝΤ. Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου».
  • Ο κ. Παπανδρέου είναι που στις 25 Μάρτη 2010 υποδέχτηκε την απόφαση των Βρυξελλών περί «μηχανισμού σωτηρίας» με τη συμμετοχή του ΔΝΤ με τα παρακάτω λόγια: «Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής. Και η Ευρώπη έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα. Σήμερα, δεν πήραμε μόνο αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ενωση βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων». Την επόμενη μάλιστα ημέρα, ο ίδιος που πριν διέψευδε την προσφυγή στο ΔΝΤ,... ξεσάλωσε:«Θέλω όμως να πω κάτι, σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οπως ξέρετε, κατά καιρούς έχουμε μιλήσει ακόμα και για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»!(Γιώργος Παπανδρέου, 26/3/2010).
***
Κατόπιν όλων αυτών, και όσον αφορά την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις του Στρος Καν για τις «υπόγειες» διαβουλεύσεις του με τον Παπανδρέου, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε - λέξη προς λέξη - το προχτεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:
«Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου