Σελίδες

18 Απρ 2011

Να βουλιάξει σήμερα η πλατεία Συντάγματος.



Η μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ξεκάθαρη δήλωση της λαϊκής αποφασιστικότητας, να μετουσιωθεί σε προσκλητήριο παλλαϊκής συσπείρωσης και δράσης η οργή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αγκομαχούν από το βάρος των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, με τη συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων.
Με αυτόν το στόχο, για την επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, τις προηγούμενες μέρες και μέχρι την τελευταία ώρα, καταστρώνουν σχέδιο δράσης, για πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, προγραμματίζουν εξορμήσεις με το κάλεσμα στη συγκέντρωση και πανεξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη», πυκνώνουν τη μαζική προπαγάνδα με πανό και αφίσες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και την εθνική οδό.

Οι Κομματικές Οργανώσεις απλώνουν πλατιά το κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, χτυπώντας την πόρτα κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας, ανοίγοντας συζήτηση με όσο το δυνατόν περισσότερους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες, μετανάστες και αγρότες της Αττικής. 
Γιατί όλοι οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν τη θέση τους στην  συγκέντρωση. 
Εχουν περισσότερους λόγους από προηγούμενα για να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, ακόμα και αν διατηρούν τις δικές τους, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις για τη σοσιαλιστική προοπτική.
Οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που πάντα τους λέει την αλήθεια, χωρίς μισόλογα και αποπροσανατολιστικές κορόνες, επιδιώκοντας να προετοιμάσει το λαό γι' αυτά που έρχονται και να συμβάλλει στην αφύπνισή του, στην οργάνωση της πάλης του στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής. 
Οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την καπιταλιστική κρίση, για τις επιπτώσεις της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων επιβεβαιώνονται περίτρανα από την ίδια τη ζωή.
Σήμερα, η επιθετικότητα του κεφαλαίου εντείνεται, η πλουτοκρατία αντιλαμβάνεται την κρίση σαν «ευκαιρία» για να περάσει μέτρα και ανατροπές τις οποίες σχεδίαζε εδώ και δεκαετίες, για να κάνει ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη, να ανοίξει νέους κερδοφόρους τομείς στην επιχειρηματική δραστηριότητα, σε βάρος των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. 
Για το λαό, η κρίση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος. Η πολιτική αστάθεια που έρχεται σαν συνέπεια της κλιμακούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, πρέπει να αξιοποιηθεί από τη σκοπιά και προς όφελος του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της κρίσης και των αιτιών που την προκάλεσαν, αναδεικνύοντας τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν για μια ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, για μια λαϊκή εξουσία που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, με κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο. 
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών αναγκών, η λαϊκή εξουσία και οικονομία, είναι αντικειμενική και ώριμη ανάγκη.
Η κλιμάκωση της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών αποσκοπεί στο κέρδισμα νέων εργατικών, λαϊκών και νεανικών συνειδήσεων στην πάλη σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής. 
Η ακόμα μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. 
Γι' αυτό και η αποτύπωση της συμπόρευσης με το ΚΚΕ στην επιτυχία της  μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τους σκληρούς, ταξικούς αγώνες που έρχονται.
Η  μεγάλη συγκέντρωση είναι, άλλωστε, το εναρκτήριο λάκτισμα για μια πλατιά πανελλαδική πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στο λαό, προκειμένου να ανοίξει τη συζήτηση για την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες που τη δημιούργησαν, να προβάλλει στο λαό την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι Οργανώσεις του Κόμματος διοργανώνουν το επόμενο διάστημα συσκέψεις, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με «όπλο» τις θέσεις του Κόμματος για τη διέξοδο υπέρ του λαού, που δημοσιεύει  ο «Ρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου