Σελίδες

20 Απρ 2011

Φτιάχνουν κλίμα για τα χειρότερα...



ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ πιο πολλές οι φωνές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ 
(αλλά και από άλλα κόμματα - «τσόντες» του ευρωμονόδρομου) περί του ότι πρέπει να «ειπωθεί η αλήθεια, στον ελληνικό λαό»!
Προσθέστε σε αυτούς και διάφορους ξεχασμένους παρόμοιων απόψεων που «ξεθάβονται» πολιτικά από τα Μέσα ενημέρωσης και έχουμε πλήρες το φαινόμενο των... φίλων της αλήθειας.
Να υποθέσουμε ότι λόγω Πάσχα έχουν περιπέσει σε κάποιου είδους υπαρξιακή ενδοσκόπηση, που είχε ως αποτέλεσμα να τους πιάσει... κρίση ειλικρίνειας;

Οπως και να έχει, πάντως, ο ελληνικός λαός δεν τους έχει ανάγκη. 
Αργήσανε.

Νομίζουν πώς δεν έχει καταλάβει (ή αν δεν έχει καταλάβει, διαισθάνεται) ο κόσμος πως μόνο προσωρινά δεν είναι τα μέτρα που παίρνονται;
Μπορεί κανείς να φανταστεί εργοδότη να «παίρνει πίσω» με πρωτοβουλία του τις μειώσεις μισθών που έχει κάνει; 'Η κάποιο νόμο κυβέρνησης σαν τη σημερινή που να... αυξάνει τις συντάξεις και να μειώνει τα όρια συνταξιοδότησης;
Η μόνη «αλήθεια» όλων αυτών των «ειλικρινέστατων» κυρίων (την οποία φυσικά δεν λένε) είναι πως θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου να δεχθούμε ως «αναπόφευκτο» και «αναγκαίο» το να πληρώνουμε εσαεί τα «σπασμένα» της κρίσης.
Οπως έλεγε ένας από αυτούς σε τηλεοπτική εκπομπή (δεν έχει σημασία ποιος) οφείλουμε να καταλάβουμε πως «δεν μπορούμε να έχουμε όσα είχαμε»!
Αναφερόταν -εξυπακούεται- στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 
Γιατί οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές πρέπει να έχουν όσα είχαν κι ακόμη περισσότερα...
Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Τέτοιες λύσεις προφανώς προετοιμάζουν. «Υπερκομματικές», «πολυκομματικές», «ευρύτερες» ή όποια λέξη τέλος πάντων διαλέξουν για το πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου