Σελίδες

20 Απρ 2011

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ...



«Ακούσαμε από τον πρωθυπουργό μια έκθεση ιδεών, εκτός τόπου και χρόνου» (εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ). «Ακουσα σήμερα για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Μιλάμε για το πνίξιμο των πάντων: 23 δισ. που φεύγουν από την αγορά...» (Γ. Καρατζαφέρης). «Ο οδικός χάρτης οδηγεί σε γκρεμό, χωρίς την άμεση εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, χωρίς τη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας» (Φ. Κουβέλης, πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς»). «Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα ευχολόγιο αντί ενός συγκεκριμένου σχεδίου για τη διάσωση της οικονομίας» (εκπρόσωπος Τύπου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»). 
Το μικρό απάνθισμα των αντιδράσεων των παραπάνω κομμάτων του κεφαλαίου για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 76 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή, δείχνει περίτρανα τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. 
Ολα μαζί τα κόμματα ενώνουν τις φωνές τους για να παραπλανήσουν το λαό, εμφανίζοντας την κυβέρνηση δήθεν «άτολμη» και «αναποτελεσματική» που καθυστερεί τη λήψη των μέτρων, που, εμμέσως πλην σαφώς, προβάλλουν ως αναγκαία και επείγοντα. 
Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλουν να περάσουν στα λαϊκά στρώματα, ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης υπέρ του μονόδρομου της πλουτοκρατίας. 
Ο λαός πρέπει να τους γυρίσει αποφασιστικά την πλάτη και να στραφεί με εμπιστοσύνη  στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής του σάπιου καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου