Σελίδες

3 Απρ 2011

Θέατρο σκιών...


Το θέατρο σκιών που στήνουν στις πλάτες του λαού οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί και βουλευτές, για να τον κοροϊδέψουν ότι ο ένας τραβάει τον άλλο σε αποφάσεις που συμφέρουν δήθεν το λαό, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, φανερώνει η Ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της κυβέρνησης προς τον υπουργό Οικονομικών. Με αυτήν, ζητούν την «άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε ή να αναγκαστούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά με δικά τους κεφάλαια ή να παρακαμφθούν οι ιδιωτικές τράπεζες και να εισρεύσει τουλάχιστον το δημόσιο χρήμα στην αγορά, μέσω των κρατικών τραπεζών που έχουν απομείνει». 
Οι βουλευτές μιας κυβέρνησης που έχει χαρίσει πακτωλό χρημάτων στο τραπεζικό κεφάλαιο λεονταρίζουν τώρα απέναντι στους τραπεζίτες και καμώνονται πως τους μαλώνουν επειδή από τα 100 δισ. των ενισχύσεων δεν έριξαν τίποτα στην αγορά.
Και πώς να δώσουν εν μέσω κρίσης που σημαίνει ότι δε γίνονται επενδύσεις, γιατί έχουν ρίσκο; Τις τράπεζες τις ενισχύουν, γιατί είναι η καρδιά της καπιταλιστικής οικονομίας, διασφαλίζουν τη δανειοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, για να ξαναρχίσει ένας κύκλος επενδύσεων, όχι εκεί που έχει ανάγκη ο λαός, αλλά εκεί που θα κερδοφορεί περισσότερο το κεφάλαιο, με όρους ακόμα δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους. Αλλά όχι σε συνθήκες κρίσης. Οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές δεν εγκαλούν, βέβαια, την κυβέρνηση για το γεγονός ότι κόβει από το υστέρημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να προικίσει τις τράπεζες. Αντίθετα, θεωρούν δεδομένη τη χρηματοδότηση για τη διατήρηση της ρευστότητάς τους και την ίδια ώρα ζητούν αυτά τα χρήματα να διοχετευτούν με δάνεια στο λαό. Με υπερχρέωση, δηλαδή, ξανά των εργαζομένων και του λαού που έχουν στερηθεί μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους. Κάπως έτσι, με μοιρασμένους ρόλους, ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό ότι ο ένας ελέγχει τον άλλο και έτσι επιτυγχάνονται «διορθωτικές» κινήσεις. Κάπως έτσι η στρατηγική της κυβέρνησης θωρακίζεται από τη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση και επιχειρείται να στραφεί σε ανώδυνα κανάλια για την πολιτική της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου