Σελίδες

27 Απρ 2011

Γελοιότητες...



Στα όρια της κανονικής γελοιοποίησης φτάνουν οι κυβερνώντες με τα διάφορα τερτίπια τους και στην αδιέξοδη προσπάθειά τους να καμουφλάρουν τις επαφές και τις συνεννοήσεις που κάνουν παρασκηνιακά για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.
Οι ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη βδομάδα, με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα για επικείμενη αναδιάρθρωση, είναι και χαρακτηριστικές και αποκαλυπτικές. 
Το επίδικο e-mail, που προκάλεσε τη μήνη των κυβερνώντων, στάλθηκε από υπάλληλο της πολυεθνικής Citigroup και έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα αντέξει την εξυπηρέτηση του χρέους της και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του, προσδιορίζοντας το χρόνο λήψης των αποφάσεων στις μέρες του Πάσχα.


Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν εισαγγελείς, ασκήθηκαν μηνύσεις και πάει λέγοντας.
Το γελοίον της υπόθεσης είναι ότι εκτός από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, η ίδια η Citigroup σε επίσημο σχόλιο που κάνει σχετικά με την πορεία του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αφού σημειώνει τα γενικά, στο «διά ταύτα» και χωρίς περιστροφές «συμβουλεύει»: «Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ είναι ο συνδυασμός μέτρων και κουρέματος με ποσοστό 40%».
Ετσι, ενώ ο αποστολέας - εργαζόμενος της Citigroup που εκτιμά ότι θα γίνει αναδιάρθρωση βρίσκεται μηνυόμενος, η ίδια η Citigroup που επίσημα προτείνει 
(και άρα σπρώχνει) προς την αναδιάρθρωση, αποτελεί έναν από τους συνομιλητές των κυβερνώντων για το θέμα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου