Σελίδες

6 Απρ 2011

Μας δουλεύουν...

Η ΚΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗ αλλά τα δισεκατομμύρια ...πετάνε προς κάθε κατεύθυνση εκτός από αυτή που καταλήγει στον ελληνικό λαό!
Ετσι, λοιπόν, και επισήμως οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν «εγγυήσεις» 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (κάπου στα 130 δισ. δηλαδή από το 2010 τους έχουμε δώσει).
Αν αυτό δεν είναι χρήμα και σαφέστατη διευκόλυνση τότε τι είναι; 
Είναι τόσο ζεστό χρήμα όσο και οι φόροι που ΔΕΝ πληρώνουν οι εφοπλιστές, ΔΕΝ πληρώνουν οι βιομήχανοι, ΔΕΝ πληρώνουν οι πολυεθνικές που φοροαπαλλάσσονται.
Ομως, αυτά τα χρήματα οι κυβερνώντες έχουν προϋπολογίσει να καταβληθούν. Οπότε αφού οι παραπάνω δεν πληρώνουν μαντέψτε ποιος μένει...
ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ χωρίς αμφιβολία τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, όταν λέει πως «δεν υπάρχουν σκέψεις για μείωση συντάξεων την επόμενη 5ετία».
Λέει την αλήθεια. 

Δεν υπάρχουν «σκέψεις» για μείωση συντάξεων. 
Υπάρχουν ...αποφάσεις και πολύ πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 
Τις έχουν νομοθετήσει κανονικότατα και όταν θα μειώσουν τις συντάξεις θα μας λένε απλά ότι εφαρμόζουν το νόμο.
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι περιμένουν και πακέτα ολόκληρα από τις περίφημες «αναλογιστικές μελέτες» που όλοι έχουμε μαντέψει πού θα καταλήξουν...
Α, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ξεχάσουμε, ο θαυμάσιος αυτός θεσμός του... Παρατηρητηρίου Τιμών διαπίστωσε και δημοσιοποίησε ότι φέτος το λεγόμενο «πασχαλινό τραπέζι» θα είναι φθηνότερο. Μάλιστα, προσέγγισαν και τη μείωση με ακρίβεια: 2,66% στο κρέας, 4,79% στα λαχανικά!
Πώς γίνεται αυτό όταν η τιμή του αρνιού θα αυξηθεί πάνω από 30% μόνο αυτοί μπορούν να μας το εξηγήσουν και το αρμόδιο υπουργείο. 
Το ...δούλεμα καλά κρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου