Σελίδες

6 Απρ 2011

Στρατηγική χρεοκοπίας του λαού...

Το πρόβλημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επαναλαμβάνει μονότονα ο Ντ. Στρος Καν, καταδεικνύοντας ποια είναι η πραγματική στρατηγική στόχευση του κεφαλαίου. 
«Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν θα έδινε λύση στο κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το οποίο είναι η ανταγωνιστικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την περασμένη Δευτέρα σε Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, συμπληρώνοντας ότι «η ανάγκη της Ελλάδας για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της είναι αναπόφευκτη». 
Δεν έκρυψε μάλιστα ότι αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του μνημονίου: «Το πρόγραμμα στήριξης που παρέχεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ στόχο έχει να θέσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο όσο το δυνατόν συντομότερο χωρίς να υπάρξει ανάγκη για κανενός είδους πτώχευση», επισήμανε. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα: Η «κρίση χρέους» χρησιμοποιείται για να περάσουν σαρωτικά μέτρα που στοχεύουν στη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης προκειμένου να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Η χρεοκοπία του λαού είναι δεδομένη και ο «σωστός δρόμος», κατά τον Στ. Καν, για να διασωθεί ο καπιταλισμός. 
Είναι καιρός όμως να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η δική του «διάσωση» περνάει από την ανατροπή του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου