Σελίδες

27 Απρ 2011

Φορο-εξαπάτηση...



«Φοροέλεγχοι με ονοματεπώνυμο - Στο στόχαστρο της Εφορίας ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες» («Νέα»), «Μαύρη λίστα με στόχο 10.000 επαγγελματίες - Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη φοροδιαφυγή» («Εθνος»). 
Στάχτη στα μάτια του λαού τα χτεσινά πρωτοσέλιδα του αστικού Τύπου, για τον «πόλεμο», που ξεκινά, τάχα για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά της φοροδιαφυγής και των φοροφυγάδων. 
Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν γύρω από τον εικονικό «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής», θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό πόλεμο, δηλαδή τον πόλεμο της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της κατά του λαού, που τους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί σε όλα τα μέτωπα. 

Ακριβώς για να διευκολύνουν αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις, τα αστικά ΜΜΕ σηκώνουν το ανύπαρκτο ζήτημα της εκστρατείας δήθεν που διεξάγει η κυβέρνηση κατά της φοροδιαφυγής. 
Είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να βάλουν κάποιες πινελιές «κοινωνικής δικαιοσύνης» στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν αποφασιστεί. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η τρόικα πιέζει να πάνε στη φυλακή κάποιοι φοροφυγάδες, ακριβώς για να διασφαλιστεί η ανοχή του λαού στο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων... 
Πρόκειται, δηλαδή, για σχέδιο παραπλάνησης και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, που όμως δεν πρόκειται να έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι εμπνευστές του. 
Βασικός λόγος είναι ότι η φοροδιαφυγή του κεφαλαίου και των καπιταλιστών είναι καθ' όλα νόμιμη... 
Γι' αυτό στρέφονται στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών που αφορούν τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου