Σελίδες

21 Απρ 2011

Πέφτουν οι «αντικαθεστωτικές» μάσκες...



Οσο περνάει ο καιρός πέφτουν οι μάσκες και καταρρέουν τα προσχήματα των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, οι οποίοι τώρα δε διστάζουν να ζητήσουν και χερσαία στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα τους. 
Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής «Ουάσιγκτον Ποστ» και της γαλλικής «Λε Φιγκαρό», υποβλήθηκε από τους αντικαθεστωτικούς της πόλης Μισράτα στο όνομα της αντιμετώπισης των στρατευμάτων του Καντάφι και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χτες στο Παρίσι ο επικεφαλής του αντικαθεστωτικού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντελ Τζαλίλ έχει ήδη υποβληθεί στις κυβερνήσεις της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, που σπεύδουν να ανταποκριθούν. 
Πρώτη η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε προχτές ότι θα ενισχύσει τους αντικαθεστωτικούς στη Μισράτα με την αποστολή ειδικών στρατιωτικών συμβούλων, ενώ χτες ακολούθησε η Γαλλία. 
Οπως δήλωσε χτες στο Παρίσι, μετά τη συνάντηση Σαρκοζί - Τζαλίλ, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, «η Γαλλία δεσμεύτηκε να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη να βοηθήσουν τους εξεγερμένους». 
Οπως έχει αποδειχθεί από παλαιότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η αποστολή στρατιωτικών συμβούλων είναι η πρώτη φάση χερσαίων επιχειρήσεων. 
Ταυτόχρονα, όμως, βγαίνουν και σημαντικά συμπεράσματα για το ρόλο των αντικαθεστωτικών, που αρχικά ήταν αντίθετοι με τους βομβαρδισμούς και στη συνέχεια καλούσαν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να βομβαρδίσουν το λιβυκό λαό. Τώρα δεν διστάζουν να ζητήσουν και χερσαία εισβολή. 
Ομως τι σόι λαϊκή εξέγερση είναι αυτή που στηρίζεται στους συμβούλους, τα χρήματα, τα όπλα και βομβαρδιστικά αεροπλάνα και τα κανόνια των ιμπεριαλιστών; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποια «δημοκρατία» και «κοινωνία» θέλουν να φέρουν μετά τον πόλεμο. 
Αλλωστε, οι εμφανιζόμενοι ως ηγέτες των αντικαθεστωτικών άνθρωποι του Καντάφι ήταν ως τώρα, άρα όμοιοί του. 
Στις μοιρασιές με τα μονοπώλια τα χάλασαν μαζί του και όχι για όφελος του λαού της Λιβύης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου