Σελίδες

16 Απρ 2011

«Βδομάδα παθών» και «ανάσταση».


Η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η σταύρωση του λαού θα είναι επώδυνη και βασανιστική και η βδομάδα των παθών θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. 
Ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια για αυταπάτες. 
Ο πόλεμος κατά του λαού θα είναι ολομέτωπος, δίχως όρια και ημερομηνία λήξης. Πίσω από το φτηνό ιδεολογικό περιτύλιγμα και τους φαιδρούς όρους περί «οδικού χάρτη» και «εθνικού σχεδίου», προβάλλει καθαρά μια ανελέητη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων για χάρη της διάσωσης και ενίσχυσης της πλουτοκρατίας. 
Οι αριθμητικοί στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή τα επιπλέον 26 δισ. από τα νέα μέτρα και τα 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μπορεί να είναι ενδεικτικοί της επερχόμενης λεηλασίας, αλλά δε δείχνουν το βάθος και την «ποιότητα» των αντιλαϊκών ανατροπών. 
Δηλαδή την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την κυριαρχία των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, το άγριο πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, την ιδιωτικοποίηση των πάντων. 
Η χρεοκοπία του λαού είναι το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα αυτών των αντιλαϊκών ανατροπών. 
Ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά όταν ισχυρίζεται πως «ο "άλλος δρόμος", που κάποιοι εύκολα και ελαφρά τη καρδία προτείνουν, είναι ο δρόμος της απομόνωσης της χώρας μας, της πτώχευσης, της εξαθλίωσης των πολιτών για χρόνια». 
Ομως το δίλημμα για τους δύο δρόμους ανάπτυξης παραμένει αμείλικτο. 
Μόνο αν ο λαός επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου μπορεί να προσδοκά στη δική του ανάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου