Σελίδες

13 Απρ 2011

«Ελεγχόμενες εκρήξεις» στο ΠΑΣΟΚ.


Οι «ελεγχόμενες εκρήξεις» που κατά καιρούς εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, δίνουν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία στο λαό να αντιληφθεί το διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία ποτέ δεν στερούνταν μέσων για να αποπροσανατολίσει και να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για λογαριασμό του κεφαλαίου. 
Το τελευταίο, μάλιστα, επεισόδιο είναι αποκαλυπτικό. Κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ομάδα βουλευτών εξέφρασε επιμέρους ενστάσεις σε νομοσχέδιο για τα φρουτάκια (!), όταν την ίδια ώρα δεν ακούγεται κουβέντα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας που έρχεται τις επόμενες μέρες και προβλέπει νέα ληστρικά μέτρα και ανατροπές σε βάρος του λαού.
Ορισμένες παρατηρήσεις: Οι βουλευτές που εμφανίζονται να αντιδρούν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έχουν ψηφίσει τους προηγούμενους μήνες βαθιά αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως το συνταξιοδοτικό, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων και άλλα, που αντανακλούν τον πυρήνα της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οι ενστάσεις που εξέφρασαν στο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του νόμου, αλλά με επιμέρους πλευρές του. Για παράδειγμα, η Β. Παπανδρέου θεωρεί «ανήθικη» τη νομιμοποίηση του τζόγου, θεωρώντας προφανώς «ηθικό» με τους νόμους που και η ίδια ψήφισε να πεθαίνει ένας εργαζόμενος στην σκαλωσιά, επειδή είναι αναγκασμένος να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα μέχρι να πάρει μια σύνταξη πείνας.
Χαρακτηριστικό του δημαγωγικού ψευτοκαυγά, είναι και το γεγονός ότι μετά τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε, το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να επανέλθει άμεσα ελαφρώς τροποποιημένο, χωρίς να αλλάζει στο ελάχιστο ο εισπρακτικός του χαρακτήρας και η γενίκευση του τζόγου, την οποία υποθάλπτει και προωθεί! Την ίδια ώρα, όλοι οι «διαφωνούντες» βουλευτές, δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση και διαβεβαιώνουν ότι αυτή δεν κινδυνεύει από την όποια επιμέρους κριτική τους. Οσοι διαθέτουν ισχυρή μνήμη, θα θυμούνται ότι «διαφωνούντες» βουλευτές κατασκεύαζε διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο έκανε από την πρώτη ώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Τους πρώτους μήνες μετά την εκλογή της, την επικαιρότητα απασχολούσε μονίμως ο δήθεν «διαμαρτυρόμενος» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χ. Παπουτσής, ο οποίος σήμερα είναι υπουργός της κυβέρνησης.
Συμπερασματικά: Η λαϊκή πίεση γίνεται αισθητή ολοένα και περισσότερο στο σβέρκο της κυβέρνησης και των βουλευτών της, οι οποίοι, από τη μια προσπαθούν να υπηρετήσουν το συμφέρον της τάξης για την οποία δουλεύουν και από την άλλη να εκτονώσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα την πίεση που τους ασκεί η λαϊκή κατακραυγή, για την πολιτική που εφαρμόζουν. Γι' αυτό κατά καιρούς γίνονται σκόπιμα διαρροές για δήθεν εσωκομματικές «αντιρρήσεις» και «διαφωνίες», οι οποίες αποτελούν παρονυχίδα μπροστά στην εκφρασμένη ομοφωνία με την οποία υπηρετείται η αντιλαϊκή στρατηγική από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια τους. Με την πολιτική του πάλη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ, να αυξήσει την πίεση συνολικά στις πλάτες του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου. Να κλονίσει το αστικό πολιτικό σύστημα μέχρι να το συντρίψει, να το ανατρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου