Σελίδες

14 Απρ 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρωτοστατεί στην επίδειξη αυταρχισμού.

Την καταστολή και τον αυταρχισμό για την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής, χτυπώντας με τα ΜΑΤ ανέργους, απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο, ανέσυρε για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα. 
Με ρίψεις χημικών, η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε τους διαδηλωτές, για να μην παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η αντιλαϊκή ατζέντα της προχτεσινής συνεδρίασης που αφορούσε την επιβολή βαριάς δημοτικής φορολογίας, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, που προστίθενται στις απολύσεις 130 συμβασιούχων εργαζομένων.
Ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππας Φίλιος για να δικαιολογήσει μάλιστα τη νέα - δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες - επέμβαση των ΜΑΤ έκανε λόγο προκλητικά «για απειλή βίας από το ΠΑΜΕ που υβρίζει, προπηλακίζει, χλευάζει», αξιώνοντας μάλιστα «εμπάργκο» στην παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις ταξικές δυνάμεις. 
Και όλα αυτά όταν έχει προχωρήσει δυο φορές σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο με την παράταξή του και με παρέα τα ΜΑΤ, μετατρέποντας το δημαρχείο για πάνω από 15 μέρες σε μόνιμο ορμητήριο τρομοκράτησης, αυταρχισμού και καταστολής.
Η στάση της δημοτικής πλειοψηφίας μαρτυρά την ανησυχία που προκαλεί στους υπηρέτες της αντεργατικής πολιτικής η δράση του ΠΑΜΕ για συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση. 
Προβληματίζεται επειδή αποκαλύπτεται ότι το «έργο» της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππα Φίλιου είναι μια από τα ίδια με την προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ και γι' αυτό στρέφεται ενάντια στο ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί ώστε οι εργαζόμενοι να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα, να ενταχθούν στη σταθερή οργάνωση και πάλη ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει σχεδιασμένα το δικαίωμα σε σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου