Σελίδες

15 Απρ 2011

Προετοιμάζουν αναδιάρθρωση με «κούρεμα»



Στα αστρονομικά επίπεδα του 1998, σε περιόδους αλλεπάλληλων υποτιμήσεων της τότε δραχμής, απογειώθηκαν χτες τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων και όχι μόνον για τα πολυετή (10ετή κ.ά.), αλλά και για αυτά που λήγουν στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Είναι φανερό ότι η διαδικασία της «ελεγχόμενης» πτώχευσης, για την καταστροφή μέρους από τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, που λιμνάζουν στα «σεντούκια» της πλουτοκρατίας, προσλαμβάνει και τις προϋποθέσεις για «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. 
Το πότε και το κατά πόσο μπορεί και να προκύψει μετά από συνεννοήσεις της κυβέρνησης με τους κατόχους τους, τραπεζίτες και άλλους μεγαλορεντιέρηδες, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που σήμερα για λόγους διευκόλυνσης του τραπεζικού κεφαλαίου κατέχει τίτλους ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ.

Τα σπασμένα φορτώνονται στις πλάτες του ήδη πτωχευμένου λαού και με τα νέα μέτρα που κλειδώνουν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και που αφορούν ακόμη 75 δισ. ευρώ, από νέους φόρους, καρατομήσεις δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις. 
Ολα, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, προορίζονται για τις ανάγκες των πιστωτών και της πλουτοκρατίας, ενώ με βάση τις σημερινές «ονομαστικές» τιμές το χρέος θα απογειωθεί στο 170% και 180% του παραγόμενου ΑΕΠ.
Στη δευτερογενή αγορά κρατικού χρέους, οι τίτλοι διετούς διάρκειας (λήξης 2013) εμφανίζονταν χτες με επιτόκια της τάξης του 18%, ενώ σε νέα ύψη απογειώθηκαν και τα συμβόλαια για «ασφάλιστρα κινδύνου», που πληρώνουν οι μεγαλοτζογαδόροι στους «συμπαίκτες» τους. 
Ολοι μαζί, ανεξάρτητα και από το ποιος τελικά θα φορτωθεί τη «χασούρα», στάθηκαν οι πολύτιμοι συνεργάτες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και είναι οι ίδιοι που θησαύρισαν τόσο από το κρατικό χρέος όσο και από άλλες «δουλειές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου