Σελίδες

14 Απρ 2011

«ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Εντονη εσωοργανωτική αντιπαράθεση

Την αποχώρησή τους από την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που συγκρότησε ο Μ. Θεοδωράκης, γνωστοποίησαν με επιστολές τους οι Δ. Καζάκης και Στ. Ληναίος. Ο πρώτος καταγγέλλει την ύπαρξη ενός «μηχανισμού παρακράτους» που επικράτησε και θέλει «να αλώσει την "Σπίθα" και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση». Ο δεύτερος κάνει λόγο για «ολοκληρωτική μεταστροφή της "Σπίθας"». Η επιτροπή ενημέρωσης της «Κίνησης», από την άλλη, εκφράζει απογοήτευση για τις δηλώσεις Καζάκη και Ληναίου, τις οποίες χαρακτηρίζει «αναπόδεικτες, αβάσιμες» και «κακοήθεις».
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει βρίσκεται η επιλογή του Μ. Θεοδωράκη να αναδείξει τον Γ. Δημητροκάλλη - πρώην συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, που υπηρέτησε τη ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις - και να υιοθετήσει η «Κίνηση» απόψεις που αυτός εκφράζει (π.χ. για τη δημόσια περιουσία), ενώ του αποδίδεται επιπλέον η κατηγορία για σχέσεις ή έστω υιοθέτηση θέσεων και θεωριών του ιδρύματος του Σόρος. Από οργανώσεις και μέλη της «Κίνησης» υποδεικνύεται σαν υπεύθυνος για προσπάθεια επιβολής της «οργανωτικής φιλοσοφίας του ναζισμού».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/4/11, 6:22 μ.μ.

    Πως ειναι δυνατον, ανθρωποι που εστω και για μια στιγμη, πιστεψαν στο σοσιαλισμο, στον Μαρξ, στον Λεννιν, να πρωτοστατουν στη δημιουργια της Μουσολινικης, εναλλακτικης παραμετρου, της πολιτικης εξουσιας της αστικης ταξης των μαφιοζων Αγγελοπουλων, Λατσηδων και λοιπων κλεφτοκοταδων.

    Ακομη και αν αποχωρουν, ντροπη για την καταντια τους.
    Οσο για τον Μικη, αποχτηκε μεγαλο καθικι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή