Σελίδες

23 Απρ 2011

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ...



Δίχως τέλος ο Γολγοθάς του λαού. 
Μετά τις γιορτές του Πάσχα η σταύρωση θα συνεχιστεί πιο ανελέητα. 
Τα «καρφιά» είναι έτοιμα, είναι τα μέτρα ύψους 76 δισ. που εξήγγειλε η κυβέρνηση και όπως προανήγγειλε, εν είδει απειλής, ο πρωθυπουργός, θα εξειδικευτούν και ανακοινωθούν μετά το Πάσχα. 
«Εν τάφω», λοιπόν, η ζωή του λαού, δηλαδή βαθιά στην απόλυτη φτώχεια και τη μαζική εξαθλίωση. Θυσιάζουν το λαό στο βωμό της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας και της διάσωσης του καπιταλισμού. 
Ομως, η κοινωνική εξέλιξη ποτέ δεν έχει μία όψη. 
Ειδικά σε τέτοιες «στροφές» της ιστορίας που οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις, τα διλήμματα μπαίνουν από την εξέλιξη των πραγμάτων επιτακτικά και οι συνειδήσεις κάνουν «άλματα». 
Δεν υπάρχει λοιπόν μόνο η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, αυτή που διαμορφώνεται από τον αδιάκοπο πόλεμο που διεξάγει η πλουτοκρατία καταστρέφοντας τη ζωή του λαού. 
Σε τέτοιες στιγμές, όπως αυτή που περνάει ο τόπος, δηλαδή της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μπορεί να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, να γίνει συνείδηση ότι έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει κατατρώγοντας τις σάρκες των εργαζομένων και του λαού. 
Φαίνεται πιο καθαρά ότι φιλολαϊκή διέξοδος δεν υπάρχει στο πλαίσιο του καπιταλισμού, αλλά προϋποθέτει τη ρήξη και την ανατροπή του. 
Δεν πρέπει, λοιπόν, ο λαός να φοβηθεί. 
Πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να πιστέψει στη δύναμή του, να βάλει σκοπό να κατακτήσει τη δική του εξουσία. 
Ετσι θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου