Σελίδες

27 Απρ 2011

Μεταπασχαλινές ιστορίες...



Ανήλικα παιδιά, άσχετοι άνθρωποι, κατασκευασμένοι «ύποπτοι». Πάνω από 150 τέτοιοι «τρομοκράτες» βρέθηκαν από το 2001 στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο (σ.σ.: αυτό που «θα» έκλεινε ο Ομπάμα) όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα του Wikileaks και δημοσίευσαν οι New York Times.
*
Οι αμερικανικές αρχές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι οι «ένοχοι» δεν είχαν καμία σχέση ούτε με Αλ Κάιντα, ούτε με Μπιν Λάντεν, ούτε με οτιδήποτε άλλο τους κατηγορούσε το μετά την 11η Σεπτέμβρη καθεστώς της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής χούντας.

*
Ομως οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, αυτοί με τους οποίους - είτε υπό τον Μπους, είτε υπό τον Κλίντον, είτε υπό τον Ομπάμα και πάντα υπό τις πολυεθνικές - έχουμε «κοινές αρχές και αξίες»(!) κατά τον κ. Παπανδρέου, ήθελαν «εχθρούς». Και τους «δημιούργησαν».
*
Στο όνομα αυτών των «εχθρών» η ανθρωπότητα παρακολουθεί εδώ και μια δεκαετία ιμπεριαλιστικές εισβολές. Βόμβες. Στρατούς κατοχής. Διαμελισμούς χωρών. Δολοφονίες αμάχων. Βασανιστήρια. Χιτλερικές μεθόδους στα κάτεργα τύπου Αμπού Γκράιμπ. Ιπτάμενες φυλακές. Εκτελέσεις. Αίμα. Και φυσικά κέρδη. Κέρδη για τις πολυεθνικές των όπλων. Κέρδη για τις πολυεθνικές του πετρελαίου. Κέρδη για τους εργολάβους της «ανοικοδόμησης» κρατών και λαών που πρώτα τα ισοπέδωσαν και τα εξανδραπόδισαν.
*
Σε όλα αυτά η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θέλει να καμώνεται την «αμέτοχη». Οι κυβερνώντες έχουν το πάγιο θράσος να ισχυρίζονται ότι «δεν συμμετέχουν». Κι ας τους παρασημοφόρησε (!) ο Μπους για την προσφορά τους στο έγκλημα. Κι ας έχουν μετατρέψει το ελληνικό έδαφος σε λημέρι και προκεχωρημένο φυλάκιο εφόρμησης των γκάνγκστερ. Κι ας διατηρούν ελληνικά στρατεύματα σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου ο ιμπεριαλισμός φυτεύει την επί πτωμάτων «δημοκρατία» του.
*
Η Ελλάδα της Σούδας και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα της ΕΕ και που από το Κόσσοβο μέχρι το Αφγανιστάν, κι από τη Βαγδάτη μέχρι τη Λιβύη αναζητά το δικό της μερίδιο από το μακελειό, δεν είναι ένας «απλός παρατηρητής». Είναι μέλος του κοπαδιού με τις ύαινες που κατασπαράζουν ανθρώπινες σάρκες. Το κλάμα των παιδιών στη Φαλούτζα, τα θύματα των αεροπορικών «λαθών» του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, τα διαμελισμένα κορμιά στην Τρίπολη, είναι και δικό της δημιούργημα.
*
Αυτή η Ελλάδα - «πρόθυμος σύμμαχος» της κτηνωδίας, αυτή η Ελλάδα - συνεργός της θηριωδίας, είναι η Ελλάδα των βιομηχάνων, η Ελλάδα των τραπεζιτών, η Ελλάδα των εφοπλιστών και των κομμάτων τους, είναι η Ελλάδα του δικομματισμού και των φαιών καταγωγίων της γνωστής «πολυκατοικίας». Αυτή η Ελλάδα έχει κοινή καταγωγή με εκείνη που έστελνε τα παιδιά της να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας στην Ουκρανία, στην Μικρά Ασία, στην Κορέα.
*
Αλλά αυτή η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα, με τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού λαού. Τη χωρίζει άβυσσος από την Ελλάδα του εργάτη, του αγρότη, του άνεργου, του βιοπαλαιστή. Η Ελλάδα του ελληνικού λαού δεν έχει καμία σχέση με τα Γκουαντάναμο, όπως δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τους «Νέους Παρθενώνες». Η Ελλάδα του ελληνικού λαού υπήρξε πάντα δεσμώτης - ποτέ δεσμοφύλακας - και των «Νέων Παρθενώνων» και των «Γκουαντάναμο». Και μόνο αυτός είναι, ο ελληνικός λαός, που μπορεί και οφείλει να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα της συνενοχής. Στίγμα που πάνε να του το φορτώσουν με τα εκτός των συνόρων «έργα» τους, εκείνοι, οι ίδιοι, που στο εσωτερικό της χώρας, του πίνουν το αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου