Σελίδες

1 Απρ 2011

Δήμαρχος να σου πετύχει...

Προκλητικός ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος. 
Στον απόηχο της επέμβασης των ΜΑΤ την περασμένη Δευτέρα απέναντι στους συμβασιούχους, εξέφρασε (σε συνέντευξή του) την «έμπρακτη συμπαράσταση» που παρείχε από την αρχή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ. 
Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση του γιαννιώτικου λαού για την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ μπροστά από το Δημαρχείο, που εξακολουθούν να το φυλάσσουν, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να ρίξει ούτε λίγο ούτε πολύ το φταίξιμο στους συμβασιούχους, που... δεν είδαν στη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ «το μοναδικό τους συμπαραστάτη».
Χωρίς τσίπα, ζήτησε και τα ρέστα από πάνω, επειδή οι συμβασιούχοι εδώ και ένα μήνα περίπου, μαζί με το ΠΑΜΕ, παλεύουν για τη συνέχιση της εργασίας τους. Αναψε το «πράσινο φως» για την αυταρχική τρομοκρατική επίθεση, επειδή οι συμβασιούχοι έφραξαν το δρόμο στις απολύσεις και γύρισαν την πλάτη στη «συμπαράσταση» της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, που λέει επιβολή της αστικής νομιμότητας: απολύσεις, δουλειά για δυο και τρεις μήνες και μετά πάλι άνεργοι... 
Ο ίδιος άλλωστε ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάσεων είναι άκυρες, καθώς δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ενώ άλλες έχουν λήξει. 
Ακυρώνει/ καταστρατηγεί δηλαδή τη μόνιμη εργασία και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με εκείνο που παλεύουν -μαζί με το ΠΑΜΕ- οι συμβασιούχοι: τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων. 
Η «συμπαράσταση» που επικαλείται η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύεται στα λόγια και στις πράξεις πως είναι για λογαριασμό της κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Είναι «συμπαράσταση» στην αντεργατική πολιτική και στην υλοποίησή της στην τοπική διοίκηση μέσα από τον «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου