Σελίδες

20 Απρ 2011

Ιδεολογήματα «πανικού»...



Τη βολική, πλην όμως παντελώς έωλη, θεωρία ότι οι αποφάσεις για την «έξοδο από την κρίση» λαμβάνονται σε υπερεθνικά και εξωθεσμικά κέντρα, αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα πολιτειακοί και κυβερνητικοί παράγοντες, προκειμένου να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. 
Ο πρωθυπουργός, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρητικά, σε μια δημοκρατία, ψηφίζεις τον πολιτικό και έχεις την αίσθηση ότι εκεί είναι η εξουσία. Εχει μετατοπιστεί η εξουσία, όμως, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Η εξουσία έχει πάει σε κέντρα που δεν ελέγχονται, εκτός συνόρων πολλές φορές, με τεράστια συγκέντρωση πλούτου». 

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε ομιλία του στο Μεσολόγγι τόνισε: «Γνωρίζω ότι, όπως όλοι μας, αγωνιάτε για την πορεία της πατρίδας που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή, πολύπλευρη, βαθιά κρίση. Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης». 
Ασφαλώς και υπάρχει μια εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε υπερεθνικά, κοινοτικά, όργανα, ωστόσο αυτή ήταν μια συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεύτερον, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις ηγεσίες της ΕΕ έχουν υπερψηφιστεί και από τις εγχώριες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ακριβώς γιατί υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πλουτοκρατίας. 
Δεν υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης ή εξαναγκασμού, αλλά στρατηγικές συμμαχίες για τον ίδιο στόχο, την πτώχευση του λαού για χάρη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. 
Ολα τ' άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου