Σελίδες

10 Μαρ 2011

«... εθνικές επιτροπές των εκατομμυριούχων, που ονομάζονται κυβερνήσεις... » (*)

Γράφει: ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Εξηγήσεις» έδωσε βράδυ της Καθαρής Δευτέρας ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Ρέππας, με αφορμή τα όσα υφίσταντο - τη στιγμή ακριβώς που μιλούσε - μερικές χιλιάδες ταξιδιώτες στην Εθνική οδό, στο ύψος της Μαλακάσας.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρέππας είναι ο ίδιος που έχει προβλέψει ότι κάποια στιγμή η κοινωνία θα αντιγυρίσει ανοικτά τα πέντε της δάκτυλα σε όσους της απευθύνονται και της συμπεριφέρονται με προτεταμένο το δάκτυλο.
*
Ο κ. Ρέππας, λοιπόν, έκανε δηλώσεις, οι οποίες μάλιστα ήταν και μακροσκελείς. Πράγμα, ωστόσο, αχρείαστο. Διότι ό,τι είχε να πει ο υπουργός, το είπε με το που άνοιξε το στόμα του. Από την πρώτη κιόλας φράση του:

Την ευθύνη της λειτουργίας και της ασφάλειας των δρόμων, ανέφερε ο υπεύθυνος υπουργός, την έχουν οι «παραχωρησιούχοι»! Οι εργολάβοι, δηλαδή!
Αυτοί, δηλαδή, που προχτές δεν άνοιγαν τα διόδια, στοιβάζοντας παιδιά και γυναίκες για ώρες στο χιονιά.
*
Βέβαια - φαινόταν από το σπαρακτικό τόνο της φωνής του - ο κ. Ρέππας ήταν πολύ λυπημένος για όλα αυτά.
Θα έπρεπε να το γνωρίζει όμως ο κύριος υπουργός (κοτζάμ υπουργός που είναι) ότι έτσι την εννοούν τη λειτουργία των δρόμων οι «παραχωρησιούχοι». Για να περάσεις από τους «δρόμους τους» πρέπει να πληρώσεις «λύτρα». Βρέχει - χιονίζει.
Και όλα αυτά - για να μην παρεξηγούμεθα - είναι νόμιμα. Εχουν γίνει με νόμους. Νόμους πους ψήφισαν και που τους εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Σύμφωνα δε με την ηθική των «παραχωρησιούχων» είναι και ηθικά...
*
Με τούτα και με εκείνα, επομένως, τι να σου κάνει η έρμη η κυβέρνηση. Η χώρα, οι δρόμοι της, ανήκουν στους «παραχωρησιούχους». Το εξήγησε περίφημα ο κύριος υπουργός. Δικά του τα λόγια. Ο υπουργός - σημειωτέον - είναι της γνωστής κυβερνήσεως: Της κυβερνήσεως των «αντιεξουσιαστών».
Ας το «ζυγίσουν», λοιπόν, τόσο εκείνοι που εγκλωβίστηκαν προχτές στη Μαλακάσα, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα κράτος «παραχωρητήριο». Και ας γνωρίζουν: Οσο θα ψάχνουν από ποιο δρόμο θα φτάσουν στον πρωθυπουργό για να του παραδώσουν το μισθό και τη σύνταξή τους και επειδή στο μεταξύ τα διόδια είναι κλειστά και η πρόσβαση στον πρωθυπουργό δύσκολη, τις εισπράξεις τις κάνουν οι «παραχωρησιούχοι»...
*
(*) Β. Ι. Λένιν, «Απαντα», τόμος 26, σελ. 361, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/3/11, 1:06 π.μ.

    Λεχρίτες!

    Η στήλη, την περασμένη βδομάδα, υποχρεώθηκε λόγω ανωτέρας βίας (άλλωστε μόνο λόγοι «ανωτέρας βίας» δικαιολογούν τέτοιες αποκοτιές) να διανύσει επί της Εθνικής οδού τη διαδρομή Αθήνα - Πάτρα - Πύργος και τούμπαλιν.

    *

    Κατόπιν της νέας αυτής τρομακτικής εμπειρίας, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους υποστηρίζουν πως:

    Αυτοί που έχουν διαχρονικά την ευθύνη για την κατασκευή, τη λειτουργία, την ποιότητα, την ασφάλεια αυτού του δρόμου και όλων των ομοειδών - δρόμοι για τους οποίους ζητούν και διόδια! - είναι λεχρίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή