Σελίδες

22 Μαρ 2011

Καμία συμμετοχή στο ληστρικό πόλεμο...

Στάχτη στα μάτια του λαού επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση με το νέο παραμύθι της ότι τάχα ...δεν συμμετέχει πολύ αλλά λίγο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη.
 «Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά μόνο ανταποκρίνεται στα αιτήματα φίλων και συμμάχων για διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα», είναι, διά στόματος ΥΠΕΞ, Δ. Δρούτσα, η «νέα» θέση, που συνιστά θρασύτατη απόπειρα εμπαιγμού του λαού. 
Δεν υπάρχει ολίγον συμμετοχή στον πόλεμο και η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στο ληστρικό πόλεμο, ακριβώς γιατί ενδιαφέρεται να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων και να διεκδικήσει μερίδιο στη λεία του πολέμου. 

Προκειμένου μάλιστα να μη φανεί ότι υστερεί έναντι των υπόλοιπων «πρόθυμων συμμάχων» ο πρωθυπουργός δε δίστασε να παρακαλέσει τον Ν. Σαρκοζί να τον προσκαλέσει στη διάσκεψη των 22 προθύμων στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο. 
Το αναφέρουν τα φιλοκυβερνητικά «Νέα» στο χτεσινό ρεπορτάζ τους, σημειώνοντας πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκλήθηκε στη διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι κατόπιν ελληνικού αιτήματος(!), το οποίο έγινε σεβαστό». 
Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή και πριν καν υπάρξει απόφαση του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να διατρανώσει τη βούλησή της να μετατρέψει τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση της συμμαχίας του θανάτου ακόμα και πολεμικά αεροπλάνα για τους βομβαρδισμούς. 
Οι «ασκήσεις ισορροπίας» και η εικόνα της δήθεν ισορροπημένης στάσης που θέλει να εμφανίσει εκ των υστέρων επειδή εκτέθηκε από την πρεμούρα της να εμπλακεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο καθόλου δεν ενδιαφέρουν το λαό, που απαιτεί καμία συμμετοχή και καμία εμπλοκή.

1 σχόλιο: