Σελίδες

6 Μαρ 2011

Σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα

Με στόχο η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) να γίνει σταθμός, οι δυνάμεις ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ, εντείνουν τη δραστηριότητά τους
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη), μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, κόμματα της πλουτοκρατίας.
Τα συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη, που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, αναδεικνύουν πως απέναντι στην ενιαία επίθεση που έχει εξαπολυθεί, ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται ενιαίος αγώνας, ενιαία απάντηση.
Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύεται πως οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες, είναι τα πιο μεγάλα θύματα αυτής της άγριας επίθεσης, η οποία και θα βαθαίνει, όσο οξύνεται η καπιταλιστική κρίση. Πως δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή, στις σημερινές συνθήκες που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν ένα προς ένα τα δικαιώματα όλων.
Σήμερα, που η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, στους μισθούς, στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Παιδεία, σε κάθε πλευρά της ζωής και της δραστηριότητας των εργατών και των εργατριών, των αυτοαπασχολούμενων, της αγροτιάς και της νεολαίας, έχει μετατρέψει τη ζωή σε κόλαση, σήμερα, απαιτείται απάντηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα. Ολοι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν το λαό πως είναι συνυπεύθυνος για τα χρέη και τα ελλείμματα που τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν απ' τις πολιτικές τους, πως πρέπει να σκύψει το κεφάλι, να κάνει θυσίες για να βγει η χώρα απ' την καπιταλιστική κρίση, πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση.Οι γυναίκες και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια. Με την οργάνωσή τους στο Σωματείο, στους Συλλόγους της ΟΓΕ, στα ταξικά συνδικάτα. Υπάρχει διέξοδος. Και αυτή βρίσκεται στο μονόδρομο, που κάθε λαός πρέπει να ακολουθήσει. Στο μονόδρομο της οργανωμένης ταξικής πάλης, της σύγκρουσης, της ρήξης και της ανατροπής. Στον αγώνα για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, όπου τα παραγόμενα πλούτη δε θα τα καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών, αλλά θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή στις γυναίκες και όλους τους εργαζόμενους.
Οι συγκεντρώσεις για τις 10 Μάρτη έχουν οριστεί στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις
Στο μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς:
  • Την Τρίτη, 8 Μάρτη:
-- Παρέμβαση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι.
-- Εξόρμηση στον «Κατσέλη».
-- Θα γίνει εκδήλωση στα «Praktiker» Ταύρου στις 2.00 μ.μ.
-- Παρέμβαση στα εργοστάσια ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ELITE, ΦΕΙΔΑΣ, ΛΟΥΝΑ.
-- Στα εργοστάσια Μετάλλου ΧΕΡΟΥΒΙΜ και ΣΒΑΜΠΕ.
-- Στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Συγγρού. Στην EXECUTIVE, στη FIRSTDATA, στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στο Γέρακα και στην EUROBANK Καλλιθέας.
-- Στα ξενοδοχεία «Athens Plaza», «Novotel» και «Marriot». Επίσης, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Hilton».
-- Παρέμβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Την Τετάρτη, 9 Μάρτη:
-- Παρέμβαση στην ΠΥΡΚΑΛ.
-- Παρέμβαση στον «Ευαγγελισμό», από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.
-- Παρέμβαση στα ξενοδοχεία «Metropolitan» (όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ΓΣ) και «Intercontinental».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου