Σελίδες

24 Μαρ 2011

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ...

Αν οι ναυτεργάτες έκαναν κάποια απεργιακή κινητοποίηση για να υπερασπίσουν τα εναπομείναντα στοιχειώδη δικαιώματά τους, θα είχαν ξεσηκωθεί θεοί και δαίμονες για να τους κατασπαράξουν, επειδή τάχα βάζουν σε κίνδυνο τον τουρισμό, αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, ότι αποκόπτουν τα νησιά, πλήττουν την οικονομία τους και άλλα παρόμοια. 
Τώρα όμως, που οι ακτοπλόοι εφοπλιστές απειλούν και εκβιάζουν ότι θα αποσύρουν τα πλοία «τους» από άγονες γραμμές ή γραμμές με «χαμηλή πληρότητα» και θα αφήσουν στην τύχη τους ολόκληρα νησιά, ή ότι θα αυξήσουν μέχρι και 50% τα ναύλα για επιβάτες και αυτοκίνητα, όλοι αυτοί οι θεματοφύλακες του τουρισμού έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. 

Προφανώς, η απρόσκοπτη κερδοφορία των εφοπλιστών είναι ιερό και πάνω απ' όλα. «Νομιμοποιούνται» λοιπόν να κάνουν ό,τι θέλουν αν πρόκειται για το κέρδος τους. «Αδιάφορο» αν κάθε χρόνο από τότε που ξεκίνησε η απελευθέρωση (2002) αυξάνονται διαρκώς οι κρατικές ενισχύσεις και φτάνουν πλέον στα 100 εκατομμύρια το χρόνο! 
Οι εφοπλιστές επικαλούνται την αύξηση των καυσίμων προκειμένου να δικαιολογήσουν αυξήσεις στα ναύλα κ.ο.κ. 
Ομως ποτέ δεν έριξαν τα ναύλα όταν είχαν πέσει οι διεθνείς τιμές πετρελαίου... 
Η αλήθεια είναι ότι αέρα στα πανιά των εφοπλιστών βάζει η πολιτική της κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και είναι ένας ακόμα λόγος για να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου