Σελίδες

25 Μαρ 2011

ΠΑΠΑΤΖΗΣ, ΠΑΠΑΤΖΗΣ, ΠΑΠΑΤΖΗΣ...


«Ερώτηση: Πώς προτίθεστε να εμποδίσετε την επαπειλούμενη χρεοκοπία του κράτους; 
Γ. Παπανδρέου: Θα ιδιωτικοποιήσουμε, εντός των επόμενων τεσσάρων ετών, δημόσια περιουσία, αξίας 50 δισ. ευρώ. 
Ερώτηση: Οι ελληνικές εφημερίδες μιλούν για "πώληση της Ελλάδας". 
Γ. Παπανδρέου: Δεν πρόκειται για πώληση. Πρόκειται για επενδύσεις»... 
Μπορεί να εντυπωσιάζει η ωμότητα και ο κυνισμός στις απαντήσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη στο «Στερν», αλλά οι διεθνείς αγορές, στις οποίες απευθύνεται μέσω του γερμανικού περιοδικού, δεν καταλαβαίνουν άλλη «γλώσσα». 
Θέλουν χειροπιαστά αποτελέσματα και στοιχεία και αδιαφορούν επιδεικτικά για το «περιτύλιγμα» και τα ιδεολογήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να λανσάρει τα μέτρα προς το λαό. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή τη «γλώσσα» ο πρωθυπουργός αφήνει στην άκρη την κωδικοποιημένη ορολογία και δηλώνει ευθέως ότι η κρίση είναι ευκαιρία για να περάσουν σαρωτικά αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που εδώ και δεκαετίες σχεδίαζαν, αλλά δεν μπορούσαν να τα περάσουν. 
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: 
«Γ. Παπανδρέου: Η κρίση αυτή εμπεριέχει, όμως, και μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλάξαμε μέσα σε ένα χρόνο τόσα πολλά, όσα δεν είχαν αλλάξει σε δεκαετίες.  
 Ερώτηση: Παραδείγματος χάριν; 
Γ. Παπανδρέου: Μειώσαμε κατά 6% το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Περικόψαμε κατά 15% τους μισθούς στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Καταργούμε θέσεις - για κάθε πέντε υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, διορίζεται μόνο ένας νέος. Ξεκινήσαμε μια πραγματική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται τώρα στα 65 χρόνια»... 
Πιο αποκαλυπτικός δεν μπορούσε να ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου