Σελίδες

24 Μαρ 2011

Ζητούν υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς...

...ότι επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε πορείες.

Υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς και κηδεμόνες για να αποτρέψει τη συμμετοχή μαθητών στις πορείες δρομολογεί η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. 
Στο σχετικό αντίτυπο της υπεύθυνης δήλωσης, που μοιράστηκε στους μαθητές, ζητείται οι γονείς να δηλώσουν με την υπογραφή τους αν επιτρέπουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή «σε εξωσχολικές δραστηριότητες και πορείες». 
Κι αυτό στο όνομα της κάλυψης του σχολείου ότι δε θα ζητηθούν ευθύνες από τη διεύθυνση του σχολείου για οτιδήποτε συμβεί στους μαθητές «εξαιτίας αυτής της συμμετοχής».
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να ειδωθούν ξέχωρα από το γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται (με παρεμβάσεις εισαγγελέων για μαθητικές κινητοποιήσεις, δίκες που στήνονται σε διάφορες περιοχές κ.ά.) και τις προσπάθειες που γίνονται ακόμα και από την ίδια τη διδασκαλία στα σχολεία να αποτρέπονται οι μαθητές από τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. 
Είναι εμφανής εξάλλου και από το κείμενο της δήλωσης που ζητείται από τους γονείς να υπογράψουν η κινδυνολογία και η προσπάθεια υπονόμευσης των μαζικών αγώνων, με τη δημιουργία συνειρμών για το ...οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στους μαθητές από αυτήν τη συμμετοχή.

1 σχόλιο:

  1. Τις μεθοδεύσεις τρομοκράτησης μαθητών σε σχολεία του νομού Ιωαννίνων, για να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις κατάγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Καταγγέλθηκε ως υπονομευτική και τρομοκρατικού χαρακτήρα η ενέργεια που έγινε στο 4ο Γυμνάσιο, όπου, μπροστά στην παν-γιαννιώτικη πανεργατική απεργία στις 23 Μάρτη, μοιράστηκαν στους μαθητές υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν στους γονείς τους, προκειμένου οι τελευταίοι να δηλώσουν με την υπογραφή τους ότι επιτρέπουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες και πορείες. Στο 6ο Γυμνάσιο επίσης, όπως κατήγγειλαν τα μέλη του ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, καθηγητές έπιαναν από το χέρι τους μαθητές να μη μιλήσουν με τα μέλη της ΚΝΕ, απειλώντας ταυτόχρονα με αποβολές και τηλέφωνα όποιον συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Στο 8ο Λύκειο, επίσης, καθηγητές εμπόδιζαν τους μαθητές να μιλήσουν με τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που έκαναν εξόρμηση στο σχολείο.
    «Προσπαθούν - είπε η Ελίνα Μαρκάτου, μέλος του ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ - να φέρουν τους μαθητές απέναντι στους εργαζόμενους και τους φοιτητές που αγωνίζονται, απέναντι στους οικοδόμους που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, στους απολυμένους, στους συμβασιούχους του δήμου που ζουν με μισούς μισθούς, μισή ασφάλιση και την πόρτα της απόλυσης ανοιχτή... Απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, απέναντι στους γονείς τους»... Σε αυτές τις ενέργειες αυταρχισμού και τρομοκράτησης εις βάρος των μαθητών που αγωνίζονται και παλεύουν, ο Αντώνης Κωσταδήμας κάλεσε όλους τους μαθητές να δώσουν αγωνιστική απάντηση, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στις 30 του Μάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή