Σελίδες

31 Μαρ 2011

Η «μία» αλήθεια...

Ολοένα και περισσότερο δυναμώνει ο θόρυβος που προκαλούν κυβερνητικά στελέχη, ηγεσία ΝΔ και αστικά ΜΜΕ, καλώντας εν χορώ και ρυθμικά τον πρωθυπουργό «να πει την αλήθεια για την οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη». Ακολουθώντας το παράδειγμα του Κ. Μητσοτάκη, που πρώτος ζητούσε επίμονα να ειπωθεί «η αλήθεια στο λαό όσο σκληρή και αν είναι», στο μεϊντάνι βγήκαν τις τελευταίες μέρες οι Α. Λοβέρδος, Αλ. Παπαδόπουλος, Ε. Βενιζέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ.ά. 
Ποια όμως είναι η αλήθεια που θέλουν διακαώς να πει ο πρωθυπουργός, που όμως οι ίδιοι δεν λένε; Απλά να πει ότι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και άρα χρειάζονται ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα. 
Στην πραγματικότητα ζητούν να χρησιμοποιήσει, για ακόμα μια φορά, τη δοκιμασμένη μέθοδο του σοκ και δέος,
να χρησιμοποιήσει δηλαδή διάφορα δημοσιονομικά μεγέθη για να τρομοκρατήσει ιδεολογικά το λαό και να διευκολύνει την υλοποίηση των νέων μέτρων.
Η αλήθεια είναι όμως ότι ήδη έχει υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας την «κρίση χρέους» και την απειλή της χρεοκοπίας για να βάλει το πιστόλι, δηλαδή τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, στον κρόταφο του λαού. 
Δεν είναι όμως εύκολο να το επαναλάβει, γιατί ήδη ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου γίνεται συνείδηση ότι ο μόνος που χρεοκοπεί και πτωχεύει είναι ο λαός, ενώ διασώζεται σταθερά και ενισχύεται η πλουτοκρατία. 
Με λίγα λόγια η αλήθεια, που είναι πάντα ταξική, είναι για το λαό μία και την έχει πει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ: 
`Η θα χρεοκοπήσει ο λαός ή η πλουτοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου