Σελίδες

14 Μαρ 2011

Ολοι στο Κιλελέρ...

Ο αγωνιστικός γιορτασμός για τα 101 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 27 του Μάρτη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο μαχητικό «ραντεβού» της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Στον αγωνιστικό γιορτασμό, εκτός από τους μικρομεσαίους αγρότες, καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ώστε να διαμηνυθεί η απόφαση για κοινό, λαϊκό, αγωνιστικό μέτωπο, όπως το προωθούν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

Ο γιορτασμός του Κιλελέρ είναι φόρος μνήμης και τιμής προς τους κολίγους που ξεσηκώθηκαν και πάλεψαν σκληρά κατά των τσιφλικάδων και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, έχυσαν και το αίμα τους για ν' αποκτήσει ο ξωμάχος γη, που τότε, επί της ουσίας, σήμαινε ζωή με αξιοπρέπεια. Κι ο αγώνας αυτός παραμένει πάντα επίκαιρος.
Στις μέρες που ζούμε, η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στηρίζει τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες για να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα και εύκολα τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους, μεγιστοποιώντας το κέρδος τους σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζόμενων - καταναλωτών.
Αυτή η εξέλιξη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην ποιότητα διατροφής του λαού, καθώς υποτάσσει όλο και περισσότερο την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων στο κέρδος.
Θα συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα, αφού οι τιμές θα ανεβαίνουν, ενώ θα πυκνώνουν οι ουρές των ανέργων στα αστικά κέντρα.
Γι' αυτό είναι κοινό συμφέρον των μικρομεσαίων αγροτών, εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αλλά και συνταξιούχων, νέων και γυναικών, να αγωνιστούν μαζί ενάντια σ' αυτήν την πολιτική. Και είναι προς το συμφέρον όλου του λαού μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να εξασφαλίζει καλό εισόδημα στους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.
Ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ αποτελεί έναν ακόμα αγωνιστικό σταθμό σ' αυτήν την κατεύθυνση, με ιδιαίτερη συμβολική σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου