Σελίδες

25 Μαρ 2011

ΓΑΠ : Σύμμαχος των «αγορών».

Την ίδια στιγμή που καταγγέλλει την «τρομοκρατία των αγορών», την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του θα πάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. 
Ο λόγος, βέβαια, για τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Στερν» από τη μια δηλώνει ότι «μερικές φορές, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκτεθειμένος σε μια πραγματική τρομοκρατία των αγορών» και αμέσως μετά σπεύδει να υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα αποτελέσματα στην υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. 
«Θα παρουσιάσουμε αποτελέσματα. Εργαζόμαστε καθημερινά, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη» (σ.σ. των αγορών και των οργάνων τους, των οίκων αξιολόγησης), δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν τρομοκρατείται από τις «διεθνείς αγορές», γιατί απλούστατα είναι σύμμαχός τους, υλοποιεί την πολιτική τους στον πόλεμο που διεξάγει η πλουτοκρατία κατά του λαού. 
Χρησιμοποιεί λοιπόν την «τρομοκρατία των αγορών», γι' αυτό έφερε και την τρόικα, για να παραλύσει τις αντιστάσεις και να παρεμποδίσει την οργανωμένη αντεπίθεση του λαού. 
Δε διστάζει, μάλιστα, να ζητά συχνά υποταγή του λαού στα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να μην προκαλέσουμε την ιερή οργή των δήθεν παντοδύναμων «αγορών». 
«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στις αγορές», είναι η μόνιμη επωδός του πρωθυπουργού κάθε φορά που θέλει να δικαιολογήσει ένα νέο πακέτο άγριων αντιλαϊκών μέτρων. 
Είναι καιρός ο λαός να τους γυρίσει αποφασιστικά τις πλάτες και να βαδίσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης, με γνώμονα τις ανάγκες του και όχι τις ανάγκες των αγορών, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου