Σελίδες

31 Μαρ 2011

Αντικομμουνιστική υστερία...


Το «Ιδρυμα Μνήμης για τα θύματα του Κομμουνισμού» (VOCMF), ένας από τους πλέον διαδεδομένους φορείς του αντικομμουνισμού στις ΗΠΑ, απευθύνεται στους αναγνώστες της ιστοσελίδας του με την εξής ηλεκτρονική επιστολή:
«Από το γραφείο του Edwards Lee, Ph.D.
Πρόεδρου του Ιδρύματος Μνήμης για τα θύματα του Κομμουνισμού
25, Μάρ. 2011
Αγαπητέ φίλε,
Αν αμφιβάλλει κανείς για την αναγκαιότητα του "προγράμματος σπουδών για τον Κομμουνισμό" στην Αμερική, αρκεί να δει τι συνέβη στο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, του Σικάγο, το οποίο μάλιστα αναγνωρίζεται σαν ένα από τα καλύτερα δημόσια σχολεία της πόλης.

Τον Ιανουάριο, οι απόφοιτοι της 8ης τάξης - παιδιά ηλικίας 14 ή 15 χρόνων - κλήθηκαν να επιλέξουν αποσπάσματα από τα λόγια εξεχόντων ηγετών που αντιπροσωπεύουν την αυτοεκτίμηση ή την αυτογνωσία. Είκοσι ρητά αναγράφτηκαν σε αφίσες που αναρτήθηκαν στην αίθουσα, κάτω από τον τίτλο, "Γιόρτασε την Αξία σου".
Ανάμεσά τους, ήταν τα λόγια του Φιντέλ Κάστρο, του δικτάτορα που κυβέρνησε την Κούβα με σιδερένια πυγμή για 52 χρόνια, και του Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα, ο οποίος αποτελεί τη χειρότερη μορφή μαζικού δολοφόνου του 20ού αιώνα.
Τα αποσπάσματα από τα λόγια τους ήταν σχετικά ανώδυνα, ακόμη και αόριστα, εμπνευσμένα από αναφορές σε "θαύματα" και στην "πίστη". Ωστόσο, ο Κάστρο και ο Μάο δεν είναι μόνο δυο εθνικοί ηγέτες, αλλά κομμουνιστές δικτάτορες, που ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας συνειδητά ψέματα στο λαό.
Το ανησυχητικό είναι ότι τα λόγια του Κάστρο και του Μάο αναρτήθηκαν δίπλα στα λόγια του Αβραάμ Λίνκολν, του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, δίνοντας στον Κάστρο και τον Μάο αδικαιολόγητη ηθική ισοδυναμία με μεγάλους άνδρες, οι οποίοι έδωσαν πραγματικά αξία στις έννοιες "ζωή" και "άτομο".
Η επιτακτική ανάγκη του "προγράμματος σπουδών για τον Κομμουνισμό" υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι ήταν οι μαθητές της τάξης και όχι οι καθηγητές τους που διάλεξαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα. Οι νεολαίοι, άνδρες και γυναίκες, γνωρίζουν πολύ λίγα για τον κομμουνισμό, επειδή δεν έχουν διδαχθεί για τον κομμουνισμό και το άφθαστο ρεκόρ του θανάτου και της καταστροφής που προκάλεσε κατά τον τελευταίο αιώνα.
Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να εξαπλωθεί η αλήθεια για τον κομμουνισμό, με το πρόγραμμα σπουδών για τον κομμουνισμό - ένα σχέδιο με 13 μαθήματα, από τον Μαρξ στο Μάο. Παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα δωρεάς στο Ιδρυμά μας - 500, 100, 50, 25 δολάρια ή ό, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά - σήμερα. Με την γενναιόδωρη βοήθειά σας, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε ταχύτατα το πρόγραμμα σπουδών για τον κομμουνισμό και να δείξουμε την αλήθεια για τον κομμουνισμό σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο - τους νέους μας και στους μελλοντικούς ηγέτες.
Με βαθιά εκτίμηση για την υποστήριξή σας, Φιλικά,
Lee Edwards, Ph.D.
Πρόεδρος
VOCMF»
***
Η αντικομμουνιστική υστερία στις ΗΠΑ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη προσπάθεια της ΕΕ να ξαναγράψει μέσω «Ιδρυμάτων» την Ιστορία, να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, να τον ταυτίσει με το ναζισμό. Η προσπάθεια αυτή, όπως και στις ΗΠΑ, περνάει μέσα και από τα σχολεία, με στόχο τις νεανικές συνειδήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έχει καταγράψει ο «Ρ» και στην Ελλάδα, σε σχολεία και πανεπιστήμια, στη βάση των επίσημων κατευθύνσεων που δίνει η ΕΕ για το βιασμό της ιστορικής αλήθειας, με στόχο να θαμπώσει η σοσιαλιστική προοπτική σαν η μοναδική διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αλλωστε, το αμερικάνικο «Ιδρυμα Μνήμης για τα θύματα του Κομμουνισμού», είναι «εταίρος» των αντίστοιχων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και νυν μέλη της ΕΕ, όπου προωθείται ακόμα και η ποινικοποίηση των κομμουνιστικών συμβόλων και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
***
Ο φόβος τους για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και για την προοπτική που άνοιξε για την ανθρωπότητα η πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, πρέπει να προβληματίσει και να κινητοποιήσει κάθε προοδευτικό άνθρωπο, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη γειτονιά, ιδιαίτερα σήμερα που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού έχουν φέρει το αστικό πολιτικό σύστημα σε δύσκολη θέση. Είναι εξόφθαλμη η προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν τους κομμουνιστές, στοχεύοντας μέσα από την πολιτική πρωτοπορία του το ίδιο το κίνημα και τους αγώνες του λαού.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου