Σελίδες

29 Μαρ 2011

Τα εύσημα και η λεία του πολέμου...

Τα όσα επίσημα ειπώθηκαν από τις δύο πλευρές για το εικοσάλεπτης διάρκειας τηλεφώνημα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα ανήμερα στις 25 Μάρτη, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κάθε άλλο παρά «συμπληρωματική» και «εξισορροπητική» είναι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Λιβύης, όπως επιχειρεί να πείσει η κυβερνητική προπαγάνδα. 
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο ορμητήριο για τα πολεμικά αεροπλάνα και τα πλοία της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που ματοκυλούνε το λιβυκό λαό. 

Αυτός είναι ο λόγος που στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρεται επί λέξει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «σημείωσε την αλληλεγγύη της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ και τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίζει η Συμμαχία στην εφαρμογή του ψηφίσματος 1973», ενώ «ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Παπανδρέου για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας στις συμμαχικές επιχειρήσεις για την εφαρμογή του ψηφίσματος». Αλλά και στην κυβέρνηση δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τα εύσημα από τις ΗΠΑ. 
«Η Ελλάδα είναι στην άμεση περιοχή, παίζει ρόλο στρατηγικής σημασίας, θα έλεγα και για τις εξελίξεις τώρα, αλλά και για τις μελλοντικές πιθανές εξελίξεις. 
Αυτό ήταν και το κύριο μέρος των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου Ομπάμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη ΝΕΤ ο Δ. Δρούτσας, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» στη Λιβύη, δηλαδή στη μοιρασιά της λείας του πολέμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου