Σελίδες

8 Μαρ 2011

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό, αν θα είναι μεταξωτό, τρίχινο ή δεν ξέρω τι.
Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε όμως συμφωνία κι αν υπάρξει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού, κατά των λαών της Ευρώπης. Επομένως συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει.
Έρχονται τα χειρότερα και όσο πιο έτοιμος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει, αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έθεσε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θέμα μεταναστών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Ναι. Για άλλη μια φορά επανέλαβα ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πριν να είναι αργά. Πολύ περισσότερο που βλέπουμε με ποιους δυστυχισμένους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, όταν προτιμούν να πηδήξουν στα βάθη της θάλασσας, μέσα στο κρύο, προκειμένου να γλιτώσουν τη βίαιη επιστροφή στις πατρίδες τους».

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/11, 11:56 μ.μ.

    Καλά ρε φίλε εσύ τι λες για την συνάντηση της Αλέκας με τον ΓΑΠ;Τι πήγε δηλαδή να κουβεντιάσει μαζί του.Τι πήγε να ακούσει από το στόμα του;
    Και κοίτα δεν το λέω σαν κανόνα.Γιατί όταν παίρνεις μέρος στο αστικό κοινοβούλιο, έτσι και αλλιώς σημαίνει ότι αποδέχεσαι τους νόμους, τους θεσμούς του Αστικού κοινοβουλίου και φυσικά, έχεις όλο το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στην τάξη που εκπροσωπείς και υπερασπίζεσαι, να αγωνίζεσαι για την κατάργησή τους και έχεις όλο το δικαίωμα και την υποχρέωση και να το καταγγέλεις.
    Αλλά τώρα; Σε αυτήν την συγκυρία που το μόνο που μπορείς να αναγνωρίσεις στο πρόσωπο και στην πολιτική τους , είναι ότι υποθηκεύουν την ζωή του λαού και των εργαζομένων; Την στιγμή που ξέρεις και κάποιες φορές καταγγέλεις, ότι υποθηκεύουν και τα ίδια τα συμφέροντα της χώρας και τα θυσιάζουν στον βωμό του κέρδους και των συμφερόντων του κεφαλαίου, από το οποίο παίρνουν εντολές και το υπηρετούν;
    Αναγνωρίζεις τον ΓΑΠ και την σκυλοπαρέα του, το συνδικάτο αυτό που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ταξικός σου εχθρός, που έχει βάλει μπρος όλους τους μηχανισμούς για την εξόντωση μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης.Τους αναγνωρίζεις και κουβεντιάζεις μαζί τους;
    Γιατί όταν σε αυτήν την ιστορική στιγμή πηγαίνεις να μιλήσεις μαζί του, να ανταλλάξεις απόψεις, γιατί ,τι στο διάβολο περισσότερο είπε η Αλέκα από αυτά που έχει διατυπώσει αυτή και το κόμμα, ότι στόχος του κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανατροπή τους και μιλάς με κάποιον που πας να ανατρέψεις για θέματα για τα οποία τους καταγγέλεις;
    Τι δεν καταλαβαίνω που να με πάρει και να με σηκώσει;
    Και μη διανοηθεί κανείς να πει ότι αυτό έγινε για επικοινωνιακούς λόγους.Σε αυτήν την φάση που πρέπει να πείσουμε τον κόσμο για παλλαϊκή αντίσταση κατά και ενάντια τους....
    Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Και για να μην με παρεξηγήσεις σου λέω ότι δεν βλέπω κανένα φως από πουθενά αλλού.
    Και όπως είπε ο Αlain Badiou «ακόμα και αν ο κομουνισμός δεν υπήρχε ως έννοια, η βαρβαρότητα της νέας εποχής θα μας ανάγκαζε να τον εφεύρουμε» Αλλά βλέπεις ο Μαρξ ο Ενγκελς ο Λένιν φρόντισαν τόσα χρόνια πριν γι΄αυτό.
    Και εμείς;.........
    Rosa Lou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/11, 2:18 μ.μ.

    Πιστεύω, ότι η δήλωση της σ. Αλέκας Παπαρήγα, ακριβώς όπως διατυπώνεται στο σύνολό της, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ απόλυτα το παραπάνω σχόλιο ...
    Το οποίο και προσυπογράφω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/11, 9:32 μ.μ.

    Η αποτύπωση του προφορικού λόγου σε γραπτό μπορεί να δημιουργήσει καμιά φορά ασάφεια και παρανόηση. Αυτό προέκυψε με τη γραπτή μεταφορά στο χτεσινό «Ρ» των όσων είπε την Τρίτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», σχετικά με την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» κρατών - μελών, που μεθοδεύεται στο πλαίσιο της ΕΕ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Αλέκα Παπαρήγα είπε: «Κοιτάξτε, ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει ότι η ΕΕ είναι προ των θυρών μιας ορισμένης αποπομπής μελών της, ενός μεγάλου ρήγματος. Σίγουρα θα πάμε, δηλαδή, σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία. Αλλο τώρα ότι αυτή η ελεγχόμενη χρεοκοπία, πάλι θα είναι σε βάρος του λαού». Από τη γραπτή μεταφορά της προφορικής απάντησης μπορεί να παρανοηθεί ότι το ρήγμα, η αποπομπή, θα προέλθει από την ελεγχόμενη χρεοκοπία, ενώ ακριβώς το αντίθετο λέει η Αλέκα Παπαρήγα. Οτι επειδή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ρήγματος, η ΕΕ θα επιλέξει την «ελεγχόμενη χρεοκοπία», ακριβώς για να το αποφύγει. Γι' αυτό βάζουν σε εφαρμογή σχέδιο διαχείρισης της κρίσης μέσα από την ελεγχόμενη χρεοκοπία υπερχρεωμένων κρατών, η οποία σε κάθε περίπτωση θα συνοδευτεί με επώδυνους όρους και συνέπειες για το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/11, 12:38 π.μ.

    Φιλέ και, επέτρεψέ μου σύντροφε Μάρκο, δεν μου απαντάς βέβαια στο ζήτημα που βάζω και που έχει να κάνει με την συνομιλία της Αλέκας με τον ΓΑΠ.
    Και δεν θα σταθώ άλλο σε αυτό, που δεν είναι δα και το μόνο, αλλά θα σου πω ότι ο λόγος που σου έγραψα την παρατήρησή μου, είναι η ανάγκη να μην δεχόμαστε άκριτα ότι μας λένε και όπως μας τα παρουσιάζουν.Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κριτική άποψη, να βάζουμε το μυαλό μας να σκέπτεται και να κρίνει, να μην διστάζουμε και εν ονόματι του τα εν οίκω μη εν δήμο* να μην περιοριζόμαστε στην αποδοχή όλων,ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ξανά να μιλήσουμε για Ανδρουλάκηδες Δραγασάκηδες και ένα σωρό οσφηοκάμπτες καρεκλοκένταυρους, που εμείς με την ανοχή μας τους αναδείξαμε και τους κατατάξαμε στους πρωτοπόρους καθοδηγητές της τάξης μας.
    Να ξέρεις ότι ο ταξικός εχθρός, έχει τρόπους και μεθόδους να παρεισφρήει και να κάνει δουλειά μέσα στις τάξεις μας, να ξέρουμε ότι η μόνη δικλείδα ασφαλείας, είναι η δική μας επαγρύπνηση η δική μας δυνατότητα να ερμηνεύουμε, να κρίνουμε και να εκτιμάμε,χωρίς παραμορφωτικές παρωπίδες.
    Υποχρέωσή μας αν θέλουμε να συμβάλουμε, είναι να γνωρίζουμε όσο γίνεται καλύτερα την θεωρεία μας, τους κλασικούς μας και, να μην χάνουμε την επαφή μας με τον κόσμο.
    Να γνωρίζουμε τις ανάγκες των καιρών και τις ιστορίας.

    *Πρόσεξε, με αυτό που λέω δεν εννοώ να βγούμε και να τελαλίσουμε τις αδυναμίες μας και τα προβλήματά μας, αλλά να δίνουμε την μάχη και να μην σωπαίνουμε και σκεπάζουμε τις όποιες αδυναμίες,γιατί το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε έτσι είναι να τις διαιωνίσουμε.

    Rosa Lou

    ΑπάντησηΔιαγραφή