Σελίδες

10 Φεβ 2011

Εκ πεποιθήσεως...


Ολα αυτά που κάνει η κυβέρνηση «δεν είναι επιβολή ούτε της τρόικας, ούτε κάποιας ανώτερης δύναμης. Είναι ακριβώς πεποίθηση, είναι ιδεολογία μας ότι πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος σπανίως επιδεικνύει τέτοια έφεση στην αλήθεια.
*
Αυτή τη φορά, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Ο,τι κάνει η κυβέρνηση δεν το κάνει γιατί κάποιοι της το «επιβάλλουν».
Το κάνει, όπως ορθά - κοφτά μάς ξεκαθάρισε ο κύριος υπουργός, διότι η κυβέρνηση το θέλει. Το πράττει, διότι η κυβέρνηση το επιθυμεί. Και το διαπράττει, διότι η κυβέρνηση το ασπάζεται.
Ούτε «στρατηγός» να ήταν, που λέει ο λόγος, ο Πεταλωτής. Από εκείνους που τα λένε «τσεκουράτα». Τόσο «στακάτα» μάς τα είπε τα «νέα».

*
Μόνο που - θα μας επιτρέψει ο κύριος υπουργός να το σημειώσουμε - όσα τόσο υπερηφάνως δήλωσε περί το «ποιόν» της κυβέρνησής του, κάποιοι εξ ημών τα γνωρίζουμε. Για την ακρίβεια όχι απλώς τα γνωρίζουμε, αλλά και τα «αναγνωρίζουμε» στην κυβέρνηση.
Αλλο τώρα, αν οι κυβερνώτες έχουν αναγάγει τον κυνισμό τους σε «ειλικρίνεια». Αλλο αν έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό το θράσος τους που ούτε να κρυφτούν δεν ενδιαφέρονται πλέον.
Αλλωστε, αν το καλοσκεφτείς, ο κυνισμός, που πλασάρεται σαν «φιλαλήθεια», αποτελεί ανέκαθεν βασικό χαρακτηριστικό της τυραννίας των ισχυρών και εκδήλωση της παρακμής τους.
*
Σε κάθε περίπτωση, οι αλήθειες του κ. Πεταλωτή είναι χρήσιμες. Βασικά είναι χρήσιμες στους τσανακογλείφτες φίλους του στα ΜΜΕ.
Ολους αυτούς, δηλαδή, που εδώ και ένα χρόνο δεν σταματούν να μουσκεύουν τα μαντήλια τους από το κλάμα.
Που «οδύρονται» για το κακό που βρήκε την «καημένη» την κυβέρνηση.
Και που - στο πλαίσιο της «δημοκρατικής πληροφόρησης» που υπηρετούν - καλούν το λαό να «συμπονέσει» τον Παπανδρέου.
Και γιατί αξίζει τη λαϊκή «συμπόνοια» ο κ. Παπανδρέου; Μα επειδή, όπως λένε τα κυβερνητικά τσιράκια στα ΜΜΕ, «αναγκάστηκε» (!) να εφαρμόσει μια πολιτική που «δεν τη θέλει» και που (αυτό είναι το καλύτερο) πρόκειται για μια πολιτική, η οποία «κινείται έξω από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ»!
*
Αλλά να που ο εκπρόσωπος του Παπανδρέου ήρθε να τους διαβεβαιώσει με την πάσα σοβαρότητα που μπορεί να διαθέτει ο λόγος ενός κυβερνητικού εκπροσώπου: Οχι κύριοι, η πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά «ξένη» τού είναι.
Το αντίθετο, μάλιστα! Πρόκειται για μια πολιτική που - μάρτυς μας ο Πεταλωτής - συνιστά... εδραία «πεποίθηση» του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ. Και της «αντιεξουσιαστικής» του κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου