Σελίδες

15 Φεβ 2011

Εξαπάτηση και εμπαιγμός...



Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό που λανσάρουν οι κυβερνώντες και τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους, ότι τάχα με την αξιοποίηση (διάβαζε ξεπούλημα) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει λιγότερα αντιλαϊκά μέτρα και έτσι να ανακουφιστούν δήθεν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και «οι οικονομικά ασθενέστεροι». 
Πρώτα απ' όλα γιατί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο το πακέτο για την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου πάει μαζί με το πακέτο των νέων αντεργατικών αλλαγών ύψους περίπου 18,4 δισ. για την περίοδο 2012-15. 

Με άλλα λόγια, το πακέτο περιλαμβάνει τα 50 δισ. από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συν τα περίπου 20 δισ. από την ασταμάτητη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, τα κοινωνικά επιδόματα κ.ο.κ. Επίσης σύμφωνα με τη νομοθεσία, κοινοτική και εγχώρια, οι πόροι από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πάνε απευθείας για την αντιμετώπιση του χρέους, δηλαδή στους διεθνείς τοκογλύφους, και απαγορεύεται να δοθούν για κοινωνικές δαπάνες, μισθούς, συντάξεις κ.ο.κ. 
Το κυριότερο όμως είναι ότι το χρέος δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε αν καταφέρουν να «πιάσουν» τα 50 δισ. ευρώ, γιατί απλούστατα παραμένουν ανέπαφες οι αιτίες που το γεννούν και το διογκώνουν, όπως οι φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα αναπτυξιακά κίνητρα, τα θαλασσοδάνεια κ.ο.κ. 
Τα περί ανακούφισης λοιπόν είναι μια απάτη και ένας ξετσίπωτος εμπαιγμός. 
Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να υπάρξει μόνο από το σάρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου