Σελίδες

4 Φεβ 2011

Ο ... μεσάζων...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! Αφού τα «τακτοποίησε» όλα εδώ στην Ελλάδα, αφού μας έβαλε σε «τροχιά ανάπτυξης», ο Γιώργος Παπανδρέου θα λύσει και τα προβλήματα της ...Αιγύπτου!
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η κρατική τηλεόραση που μας παρουσίασε τις «πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την επίλυση της αιγυπτιακής κρίσης».
Δεν ξέρουμε αν η ιδέα του Γ. Παπανδρέου είναι να κάνει την Αίγυπτο να μοιάζει με την Ελλάδα (πράγμα πολύ κακό για τους Αιγύπτιους). Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν συνεχίσει την ίδια πολιτική σε λίγο θα μοιάζει η Ελλάδα με την Αίγυπτο.
Και δεν εννοούμε ότι θα μπουν πυραμίδες στη θέση του Παρθενώνα. Σε άλλο πράγμα αναφερόμαστε προφανώς.
Αν πάλι, με όλα αυτά θέλουν να μας πείσουν ότι ο πρωθυπουργός είναι μια «προσωπικότητα» αποδεκτή από τους διεθνείς οργανισμούς, τους βεβαιώνουμε ότι αυτό δε θεωρείται ...τίτλος τιμής.

Ιδίως όταν σήμερα οι κυρίαρχοι οργανισμοί είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε περίπτωση που δεν το έχουν παρατηρήσει αυτοί οι οργανισμοί δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.
ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ η κυβέρνηση επειδή αυξήθηκαν - λέει - κατά 12% τα έσοδα από το ΦΠΑ παρότι υπήρχε πτώση στην αγορά. Τα ...συγχαρητήρια μας. Εξαιρετική η επίδοσή τους και είναι φανερό ότι η διαχείρισή τους κάνει θαύματα.
Μόνο που αυτό στην πραγματικότητα δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι «τσάκισαν» οικονομικά όλους τους εργαζόμενους που τον πληρώνουν αγοράζοντας προϊόντα για να ζήσουν και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Πώς αλλιώς μπορεί να συμβεί; Δε ...βγαίνει με άλλο τρόπο.
Αλλωστε, τα λουκέτα που βλέπουμε παντού το επιβεβαιώνουν. Δε χρειάζεται στατιστική έρευνα, ούτε μελέτες.
Είναι φανερό ότι δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα παρασυρόμενοι από το άγχος που έχουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις πολιτικές εξόντωσης των πάντων προς όφελος των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου