Σελίδες

16 Φεβ 2011

Αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για παιδιά

Από τα εργαστήρια δημιουργικής
απασχόλησης στην προηγούμενη
(τη χριστουγεννιάτικη) γιορτή της
ΚΝΕ για τα παιδιά
Στις 27 Φλεβάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Μια ξεχωριστή πρόταση για τις Απόκριες ετοιμάζει η ΚΝΕ, που την Κυριακή 27 Φλεβάρη πραγματοποιεί αποκριάτικη γιορτή για παιδιά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 10 π.μ. εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, στις 12.00 χοροθεατρική παράσταση «ο Αγησίλαγος» από ομάδα της ΚΝΕ, στις 12.30 αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές - πολλές εκπλήξεις... Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΝΕ έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να απαντήσουν σε υπαρκτές ανάγκες τόσο των παιδιών όσο και των γονιών τους. Για άλλη μια φορά, με ελεύθερη είσοδο, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε δημιουργικό εργαστήρι και να ξεφαντώσουν. Εξηγώντας το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας αυτής που τώρα έχει αφορμή τις Απόκριες, η ΚΝΕ σημειώνει στο κάλεσμά της:
«Τα μικρά παιδιά βιώνουν και αυτά τα άγχη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, η κυρίαρχη ιδεολογία παρεμβαίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού τόσο μέσα από την Εκπαίδευση, όσο και μέσα από τον πολιτισμό, τα παιχνίδια.
Εμείς όμως έχουμε τη δική μας πρόταση! Με μεράκι και φαντασία ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό κυριακάτικο πρωινό. Ελάτε να δημιουργήσουμε από απλά, καθημερινά υλικά πρωτότυπες κατασκευές. Να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε με τον Αγησίλαγο στο χοροθέατρο. Να ξεφαντώσουμε χορεύοντας το Γαϊτανάκι!Ενα ξεχωριστό πρωινό δημιουργικότητας, φαντασίας και παιχνιδιού! Αλλά, και ένας χώρος όπου έχει θέση η συζήτηση, ο προβληματισμός, η αναζήτηση πραγματικών διεξόδων στα όσα καθημερινά βιώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου