Σελίδες

12 Φεβ 2011

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ...


Να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης επιχειρεί εκ νέου η κυβέρνηση, μπροστά στο βάθεμα της κρίσης και τα επόμενα πακέτα μέτρων που συναποφάσισε με την τρόικα. Χτες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με εντολή του πρωθυπουργού, απέστειλε επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς καλώντας σε διάλογο «για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής», με ορίζοντα το 2015.
Σύμφωνα με την επιστολή, τα κόμματα καλούνται «να ορίσουν εκπροσώπους για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου». 

Επί της ουσίας η κυβέρνηση επιδιώκει συστράτευση των δυνάμεων που ασπάζονται την αντιλαϊκή της πολιτική στην εκπόνηση του επόμενου μνημονίου διαρκείας, με απώτερο στόχο να εκβιάσει τη συναίνεση του λαού.
Προϊδεάζοντας μάλιστα για το μέγεθος της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που κυοφορείται, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει στην επιστολή: «Δεδομένου ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, επισημαίνεται ότι ξεπερνούν την κοινοβουλευτική θητεία αυτής της κυβέρνησης, και είναι συνεπώς απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου».
ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου