Σελίδες

22 Φεβ 2011

Το πραγματικό δίλημμα...

   Αν κάτι επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Στρος Καν πως ο Γ. Παπανδρέου επιζητούσε από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση του ΔΝΤ δεν είναι βέβαια ότι ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος, όπως έσπευσαν να αποφανθούν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι ευθύς εξαρχής αυτό που απασχολούσε την κυβέρνηση ήταν πώς θα περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπόρεσαν να περάσουν τις προηγούμενες δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Αυτός ακριβώς είναι ο πραγματικός λόγος που την έκανε να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ, που είναι γνωστό για την εμπειρία του και την αποτελεσματικότητά του να επιβάλει τέτοια μέτρα. 

Αποδεικνύεται επίσης για άλλη μια φορά ότι το έλλειμμα και το χρέος ήταν πρόσχημα και ο πραγματικός στόχος ήταν η κατεδάφιση των λαϊκών κατακτήσεων, το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 
Πρόσχημα ήταν και είναι η χρεοκοπία της χώρας. 
Ο πραγματικός στόχος της ήταν να βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφο του λαού ώστε να τον εξαναγκάσει να αποδεχθεί τα πρωτοφανή σε βαρβαρότητα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτόν ακριβώς το ρόλο έπαιξε και συνεχίζει να παίζει το μνημόνιο, του μηχανισμού δηλαδή που χρεοκοπεί το λαό για χάρη της σωτηρίας της πλουτοκρατίας και της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. 
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ δηλαδή επαναφέρουν με επιτακτικό τρόπο το πραγματικό δίλημμα: 'Η ο λαός θα απαλλαγεί από την εξουσία του κεφαλαίου ή θα υποταχθεί πιο πολύ στο ζυγό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου