Σελίδες

18 Φεβ 2011

Η πραγματική ανατροπή...



«Είμαστε ο φορέας που ανατρέπει τα κακώς κείμενα, φέρνοντας λύσεις, ελευθερίες και προοπτική». Οσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να προσδώσει ένα θετικό πρόσημο στην πολιτική που εφαρμόζει, το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί μεγαλύτερη οργή με τους αστείους ισχυρισμούς του, όπως ο παραπάνω που ανέφερε στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Τα μόνα κακώς κείμενα που έχει ανατρέψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι κατακτήσεις δεκαετιών του λαού. Αυτά θεωρεί κακώς κείμενα, ακριβώς γιατί εμποδίζουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Είναι φορέας ανατροπής η κυβέρνηση, όσο είναι φορείς ανατροπής το ΔΝΤ και η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που μπαίνουν μπροστά για να ανοίξουν το δρόμο για την επέλαση των μονοπωλιακών κολοσσών. 

Σε αυτή την κατεύθυνση δικαιολογημένα επαίρεται ότι η κυβέρνησή του έχει να επιδείξει «πλούσιο απολογισμό» και γι' αυτό άλλωστε αποσπά τα εύσημα των αγορών και των εκπροσώπων τους. 
Σε αυτούς εξάλλου απευθυνόταν χτες όταν έλεγε ότι δεν πρόκειται «να αποδράσει» ή «να συνθηκολογήσει» και πως θα επιταχύνει την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. 
Γνωρίζει όμως ότι έχει το λαό απέναντί του και ακόμα χειρότερα ότι δεν μπορεί να πουλήσει ούτε καν ψεύτικες ελπίδες. 
Αργά ή γρήγορα το τσουνάμι της λαϊκής οργής θα τους σαρώσει. 
Το ζητούμενο είναι η οργή του λαού να προσλάβει οργανωμένο και ταξικό χαρακτήρα ώστε να γκρεμίσει το καθεστώς του κεφαλαίου και να εγκαθιδρύσει τη λαϊκή εξουσία. 
Αυτή είναι η πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου