Σελίδες

5 Φεβ 2011

Ξεδιάντροπα κηρύγματα...

«Ανήθικο» χαρακτήρισε το «κίνημα δεν πληρώνω» ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Χ. Τσιόκας, σπεύδοντας ταυτόχρονα να εξαγγείλει (στον «Σκάι») 
ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές ως παραβατικές. 
Από κόρακα κρα θα ακούσεις, αλλά έχει και το θράσος τα όριά του. 
Μιλάνε για ηθική αυτοί που ακριβαίνουν τα εισιτήρια κατά 40%, ενώ την ίδια στιγμή έχουν πετσοκόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που «εξυγιαίνουν» τις αστικές συγκοινωνίες (κόβοντας μισθούς, δρομολόγια και αυξάνοντας τα εισιτήρια), με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, αυτοί που έχουν παραχωρήσει τους αυτοκινητόδρομους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους βάζοντας το λαό να πληρώνει δύο και τρεις φορές για την κατασκευή τους κ.ο.κ. 

Με δύο λόγια, μιλάνε για ηθική αυτοί που συμμετέχουν στη μεγάλη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος και της δημόσιας περιουσίας και έχουν και το θράσος να κάνουν και από πάνω κηρύγματα ηθικής. 
Ηθικό γι' αυτούς είναι ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία και δουλειά τους είναι να το καθαγιάζουν με την πολιτική τους και να τη περιβάλλουν με το μανδύα του νόμου. Ανήθικο είναι γι' αυτούς ό,τι τους αμφισβητεί έμπρακτα και απειλεί την κυριαρχία της άρχουσας τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου