Σελίδες

19 Φεβ 2011

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Α.Π....

Το παλιό άσμα του Ζαμπέτα «δεν έχει δρόμο να διαβώ, σοκάκι να περάσω…» πρέπει να έρχεται στο μυαλό του κατά τύποις πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, κάθε φορά που επιχειρεί δημόσια παρουσία. Μόνο με την συνδρομή των ΜΑΤ έχει πια την δυνατότητα ο ΓΑΠ να επισκεφτεί οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Όπως ακριβώς έγινε και χτες στην Κομοτηνή.

Απ’ ότι γράφει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος»:
«Από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου έφυγε ο Γιώργος Παπανδρέου για να αποφύγει συνθήματα και διαδηλωτές. Συνοδευόμενος από τον Σωκράτη Ξινίδη και τον Νίκο Σηφουνάκη μπήκε στις 6 τελικά το απόγευμα από τις δύο που έλεγε το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που σε διευρυμένη διάσταση παρουσία εργατικών κέντρων, παραγωγικών τάξεων επιμελητηρίων, αναπτυξιακών εταιριών και με την συμμετοχή πρωτοκλασάτων υπουργών, γίνεται σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

 Ο κ. Παπανδρέου  μπήκε σαν τον άνεμο προς έκπληξη των παρισταμένων κάτι που έγινε βάσει σχεδίου, για να μην συναντήσει τους διαδηλωτές της ΕΝ ΚΛΩ κι άλλων εργοστασίων που προηγουμένως είχαν δεχθεί επίθεση των ματ και με δακρυγόνα».

Στην ίδια εφημερίδα και με τίτλο  «Ψέκασαν με χημικά άνεργους διαδηλωτές» διαβάζουμε: «Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν από τις δυνάμεις των ματ όταν ένα σύννεφο από δακρυγόνα σηκώθηκε εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ, ενώ πλησίαζαν στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η έλλειψη ψυχραιμίας των δυνάμεων καταστολής καταγγέλθηκε και με ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ αλλά αναφέρθηκε και από τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίαζε δίχως την παρουσία του πρωθυπουργού ο οποίος ξέφυγε κατά πολύ από το πρόγραμμά του. Αλλά και οι διαδηλωτές της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που έσπευσαν από το πρωί συντεταγμένα με τα πανό τους και αντιπροσωπείες απ΄ όλα τα εργοστάσια του Ομίλου εμποδίστηκαν από τα ματ να προσεγγίσουν τον χώρο του ξενοδοχείου. Τότε βρήκαν την λύση μέσω της πανεπιστημιούπολης που αποτελεί πολιτικό άσυλο και δεν μπορούν εκεί να δράσουν αστυνομικές δυνάμεις να φθάσουν στην κεντρική είσοδο του Αρκάδια από το σημείο όπου θα περνούσαν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός.

Εκεί με τηλεβόες φώναζαν συνθήματα για τον εμπαιγμό που υφίστανται αλλά και αναμετέδιδαν την  προεκλογική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου "λεφτά έχουμε" χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια. Τα πανό τους ήταν αναρτημένα ψηλά. Για να μην υπάρχει οπτική επαφή με την είσοδο του ξενοδοχείου η αστυνομία στάθμευσε τις τεράστιες κλούβες των ματ κατά μήκος του συρματοπλέγματος και τα αυτοκίνητα δέχθηκαν επίθεση με αβγά και ξύλα. Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους ενώ δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος κι έδωσαν εντολή για ρίψη δακρυγόνων. Τα ματ απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και γεμίζοντας χημικά την περιοχή προξενώντας πρόβλημα σε όλους όσους περίμεναν και από την άλλη πλευρά της συνεδρίασης στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου όπου πλέον δάκρυζαν κι έτσουζαν τα μάτια όλων αφού δεν είχαν τα απαιτούμενα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων».

Αλήθεια, τι έγιναν οι συνταξιούχοι που συναντούσε ο ΓΑΠ και οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να του δώσουν την σύνταξη τους "για να σωθεί η χώρα";
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου