Σελίδες

25 Φεβ 2011

Αθλια αντικομμουνιστική παρέμβαση...

Και η «Ελευθεροτυπία» στο άθλιο έργο ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού. 
Δε θα μπορούσε να λείπει, θα έλεγε κανείς, και ας το παίζει τάχα «ανεξάρτητη» και πλουραλιστική. 
Ετσι, στην προχτεσινή της έκδοση, 23/2/2011, έγραφε: «Αν και δικτατορίες εξακολουθούν να υπάρχουν και η πολιτική βαρβαρότητα παραμένει σε πολλές χώρες, τα αυταρχικά καθεστώτα, όπως ήταν ο ναζισμός ή ο μπολσεβικισμός, έχουν πεθάνει». 
Ποιος το λέει; Ο ιστορικός Μαρσέλ Γκοσέ, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει ο ιμπεριαλισμός για την παραχάραξη της Ιστορίας και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού με την ταύτισή του με το ναζισμό - φασισμό. 
Αυτού του είδους την «ιστορική» εκτίμηση επιλέγει να προβάλλει στο προχτεσινό της φύλλο η «Ελευθεροτυπία», συνεντευξιάζοντας τον εν λόγω «σπουδαίο ιστορικό», αναπαράγοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν πέρσι το Δεκέμβρη στο γαλλικό περιοδικό «Τελεραμά».
Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που δίνεται επιστημονικοφανές περίβλημα στην επιχείρηση εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό. 
Ούτε είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι στον αστικό Τύπο - ελληνικό και ξένο - δίνουν «πάσες» στους εκάστοτε πρόθυμους «ιστορικούς», ώστε να καταλήξουν εκεί που θέλει η ιμπεριαλιστική επιχείρηση ξαναγραψίματος της Ιστορίας. 
Αλλωστε, και οι δύο - «επιστήμονες» και αστοί δημοσιογράφοι - τον ίδιο ρόλο παίζουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι: Αναπαράγουν την αστική ιδεολογία, σπέρνουν στο λαό κάλπικα επιχειρήματα, βομβαρδίζουν τη λαϊκή συνείδηση με την προπαγάνδα που κάθε φορά συμφέρει τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Ετσι, και σε αυτήν τη συνέντευξη του Μ. Γκοσέ, ο δημοσιογράφος ήδη από την ερώτηση έχει θέσει κάτω από την ομπρέλα της ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό και ρωτάει: «Θα υπήρχε ο μπολσεβικισμός χωρίς τον Λένιν, ο φασισμός χωρίς τον Μουσολίνι και ο ναζισμός χωρίς τον Χίτλερ;». 
Μοιρασμένοι ρόλοι σε ένα στημένο παιχνίδι πλύσης εγκεφάλου των λαών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου