Σελίδες

27 Φεβ 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«Η διαρκής απορία που βασάνιζε τον ελληνικό λαό επί 10 μήνες (...) αν είστε πολιτικά ανεπαρκής ή αν είχατε σχέδιο, λύθηκε προχθές. Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης! Με σχέδιο οδηγήσατε τη χώρα στο ΔΝΤ (...) Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς αυτό το οποίο εσείς κάνετε (...) το ονομάζουμε εθελοδουλία. Δεν έχουμε κατοχή στη χώρα. Εθελοντικά προσφύγατε εκεί με δική σας επιλογή (...) Εχετε όμως ένα τελευταίο χαρτί στα χέρια σας, εκτός και αν είναι και αυτό σημαδεμένο. Πολύ πιθανόν. Το τελευταίο χαρτί είναι να αρνηθείτε το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, δε θα έχουμε άλλο διαπραγματευτικό όπλο, προσφεύγοντας στον ελληνικό λαό, σε δημοψήφισμα. Αλλιώς αν το αρνηθείτε, κοντοζυγώνει η ώρα που θα σας αρνηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο για σας, κύριε Πρωθυπουργέ».
Πρόκειται για απόσπασμα από ομιλία στη Βουλή χτες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
Καλά θα κάνει, βέβαια, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μη μιλά εξ ονόματος του λαού,  ιδιαίτερα όταν πρόκειται να διατυπώσει αστειότητες όπως οι παραπάνω. Η ίδια ήταν που απηύθυνε στην κυβέρνηση χαρακτηρισμούς όπως «ανεπαρκής», «ανίκανη», «άτολμη», ότι «δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της» κ.ο.κ. Για να συσκοτίσει ότι απολύτως συνειδητά η κυβέρνηση υλοποιεί αυτήν την πολιτική, στο πλαίσιο της γενικότερης ευρωενωσιακής φιλομονοπωλιακής στρατηγικής. Και παρότι ο Αλ. Τσίπρας ανακάλυψε ...χτες ότι επρόκειτο περί «έγκλημα εκ προμελέτης» συνέχισε να εγκαλεί την κυβέρνηση για εθελοδουλία! Σαν να την υπέταξαν στην τρόικα και όχι σαν συνειδητά στρατευμένη στην προώθηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης μαζί με την τρόικα. Οσο για τον καημό και τον πόνο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μην τυχόν και αρνηθεί ο λαός αυτήν την κυβέρνηση, τι να πούμε; Ως εδώ φτάνει η φιλολαϊκή τους έγνοια. Να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να έλθει μια άλλη αστική κυβέρνηση. Ισως και με τους ίδιους γαρνιτούρα...
***
Διαθέσιμος ανακράζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο εκκολαπτόμενος διαχειριστής του συστήματος, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μην τυχόν και τον αφήσει η άρχουσα τάξη έξω απ' τους σχεδιασμούς της για το πολιτικό σύστημα. Μιλώντας χτες στο ΑΛΤΕΡ δήλωσε πως το κόμμα του είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αυτό που μπορεί να δημιουργήσει μια προοπτική για τη χώρα. Μάλιστα, εξέφρασε τη χαρά του γιατί «έχει ανοίξει ένας δίαυλος κοινής αντίληψης και επικοινωνίας σε σημαντικά θέματα της χώρας» μεταξύ των τριών αυτών κομμάτων, χειροκροτώντας τον ...εαυτό του για το γεγονός ότι «θέματα που αναδείξαμε και προβάλαμε επί μια δεκαετία, όπως το άσυλο, η λαθρομετανάστευση, η ΑΟΖ, κ.λπ. έχουν υιοθετηθεί, και είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας και των δύο άλλων κομμάτων»!
Βέβαια, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Κόμματα που εκπροσωπούν τα μονοπώλια δεν μπορεί παρά να συμπλέουν πολιτικά. Αλλωστε, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του, εκτός απ' το να χειροκροτούν τον εαυτό τους, χειροκροτούν πρώτοι κάθε αντιδραστικό, αντιλαϊκό μέτρο, ενώ η μοναδική τους ένσταση αφορά στο ότι δεν αρκούν όσα έχουν παρθεί, αλλά χρειάζονται κι άλλα, προκειμένου να γονατίσει οριστικά ο λαός και να ανυψωθούν στα ουράνια τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/11, 1:09 π.μ.

    Κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ ήταν και παραμένουν στο στρατόπεδο του κεφαλαίου, φλογεροί μαχητές υπέρ των συμφερόντων του. Ούτε αποικία, ούτε άποικοι και αποικιοκράτες υπάρχουν. Υπάρχει εξουσία του κεφαλαίου, ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητά του. Ολα τα άλλα είναι για να μη συνειδητοποιεί ο λαός την ανάγκη της πάλης για την ανατροπή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/11, 1:12 π.μ.

    Στο πλαίσιο του καπιταλισμού, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο ανάπτυξης, φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο σε σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει ο ΣΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/2/11, 12:08 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0

    ΑπάντησηΔιαγραφή