Σελίδες

16 Φεβ 2011

Οι λαοί γράφουν την Ιστορία.

Αλλοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία απ' τη σκοπιά του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου και άλλοι κράζουν για την «ιστορική αλήθεια» απ' τη σκοπιά του πιο κραυγαλέου εθνικισμού. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που στόχο έχουν να υποτάξουν την Ιστορία στα συμφέροντα της αστικής τάξης, να τη διαστρεβλώσουν και να αφαιρέσουν από το λαό την πείρα και τα διδάγματα που προκύπτουν προς όφελός του από τη θεώρηση και ερμηνεία της Ιστορίας με εργαλείο τον ιστορικό υλισμό. Οχι τυχαία, οι αφηγητές και των δύο εκδόσεων παραχάραξης στήνουν στα δέκα μέτρα το εργατικό λαϊκό κίνημα, το κομμουνιστικό κίνημα, το ΚΚΕ. Αποκαλύπτοντας ότι πραγματική τους στόχευση είναι ο ίδιος ο λαός, για να μη σταθεί ποτέ στα πόδια του και να μη διεκδικήσει την εξουσία και τον πλούτο που του ανήκουν.
Απ' αυτόν το «χορό» δεν θα μπορούσε να λείψει ο ΛΑ.Ο.Σ. Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε την περασμένη Κυριακή: «Εχουμε ανθρώπους και θα ξαναγράψουμε την ιστορία. Εχουμε ιστορική ευθύνη να ξαναγράψουμε την παραχαραγμένη από τους αριστερούς, ιστορία. Θα ξαναγράψουμε την αλήθεια για τον συμμοριτοπόλεμο του '44 - '49. Θα ξαναγράψουμε την αλήθεια για το πολυτεχνείο και τον Κυπριακό Αγώνα. Θα ξαναγράψουμε την αλήθεια για κάτι το οποίο ακούστηκε πλαγίως αλλά δεν τόλμησε η ιστορία να αναδείξει. Για το πώς έπεσε το μέτωπο του 1922 όταν όλοι οι "φρέσκοι" τότε κομμουνιστές φρόντισαν και τοποθετούντο στα Τ.Τ. στις τηλεπικοινωνίες και άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο, να στέλνουν το μήνυμα ότι κατέρρευσε το μέτωπο και έτσι ήρθε η καταστροφή. Πρέπει να θυμίσουμε πως όταν η Ελλάδα έλεγε το ΟΧΙ, οι κομμουνιστές της εποχής εκείνης ήταν κάτω από το σύμφωνο Μόσχας - Βερολίνου και κατηγορούσαν για τον πόλεμο. Η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί. Δεν μπόρεσε να το κάνει η ένοχη τότε ΕΡΕ, η δειλή στη συνέχεια ΝΔ. Θα μπορέσει να το κάνει ο ΛΑ.Ο.Σ».
Εμετικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της φιλοχουντικής και φιλοβασιλικής αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ. Οταν οι κομμουνιστές έχυναν το αίμα τους για την πατρίδα και για να ζήσει ο πολύπαθος λαός της καλύτερες μέρες, οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι του Καρατζαφέρη και τα σημερινά του ινδάλματα, όταν δεν προσπαθούσαν να σώσουν το τομάρι τους, προσφεύγοντας στην ανοιχτή προδοσία, έβρισκαν φιλόξενα καταφύγια αποφεύγοντας το «καμίνι» της πάλης. Στην ιμπεριαλιστική μικρασιατική εκστρατεία, οι Ελληνες κομμουνιστές ανέδειξαν από την πρώτη ώρα τον πραγματικό χαρακτήρα του πολέμου, τον τυχοδιωκτισμό της ελληνικής αστικής τάξης, το ρόλο των ξένων συμμαχικών δυνάμεων. Οι προειδοποιήσεις τους επαληθεύτηκαν και αυτός είναι ο λόγος της κατασυκοφάντησής τους από τον Καρατζαφέρη και την τάξη που υπηρετεί. Οσο για το 1940, πάει πολύ ο υμνητής των Γερμανοτσολιάδων να βγάζει γλώσσα στους ήρωες κομμουνιστές και άλλους πατριώτες, που μέσα από τις φυλακές και τα ξερονήσια, όπου τους κρατούσε ο Μεταξάς, ζητούσαν να πάνε στην πρώτη γραμμή και να δώσουν το αίμα τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Αυτή τους τη θέληση διατράνωσαν οι Κομμουνιστές, με τον πρωτοπόρο ρόλο τους στην οικοδόμηση του ΕΑΜ, στην οργάνωση της Εθνικής Αντίστασης, όταν οι όμοιοι του Καρατζαφέρη υπηρετούσαν τους Γερμανούς. Και στη συνέχεια, όταν πάλι οι όμοιοι του Καρατζαφέρη οι γερμανόφιλοι αστοί, μαζί με τους αγγλόφιλους αστούς και τον αγγλικό στρατό αρχικά και στη συνέχεια τον αμερικάνικο, χτυπούσαν το λαό γιατί ήθελαν να επιβάλουν με το αίμα των όπλων την εξουσία τους, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά αφού ο λαός τους είχε γυρίσει την πλάτη, οι κομμουνιστές, πρωτοπόροι στο λαϊκό αγώνα, με απαράμιλλο ηρωισμό από τις γραμμές του ΔΣΕ, του λαογέννητου στρατού, πάλεψαν για μια Ελλάδα του λαού της.
Αυτή είναι η αλήθεια που πονάει την αστική τάξη, επειδή βρίσκονταν πάντα στην αντίπερα όχθη από εκείνη που στεκόταν ο λαός, οι αγώνες και το πραγματικό του συμφέρον. Οσο κι αν αλυχτούν οι παρατρεχάμενοι τύπου Καρατζαφέρη, δε θα μπορέσουν να φέρουν την Ιστορία στα μέτρα της τάξης τους. Το μπόι του λαού και του ΚΚΕ, που στάθηκε πάντα στην πρωτοπορία της πάλης του, είναι τεράστιο μπροστά τους.

Β - Π

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό άρθρο. Οι λαοί γράφουν την ιστορία. Και ιστορία δεν είναι παρά τα γεγονότα γύρω από έναν αέναο ανταγωνισμό δυνάμεων -εσωτερικών κι ιμπεριαλιστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή