Σελίδες

14 Φεβ 2011

Τι θέατρο!!

Τι προκατ παράσταση ειν αυτή, σκηνοθετημένη και προφανώς δοκιμασμένη και σε άλλες χώρες πριν από την Ελλάδα και όχι σε παγκόσμια πρώτη. Και αφού κρίθηκε πως αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να ανακοινωθεί η εκποίηση δημόσιας δικής μας περιουσίας 50δις, άναψαν τα φώτα και βγήκαν στη σκηνή!
Σκηνοθέτης το ΔΝΤ, πρωταγωνιστές οι τροικανοί και σε δεύτερους ρόλους 3-4 "έκπληκτα" στελέχη της κυβέρνησης και κομπάρσοι διάφοροι δημοσιογράφοι που απορούσαν που είναι η κυβέρνηση λες και δεν τους είχαν πάρει τηλέφωνο για διευκρινίσεις και δεν ήξεραν που είναι. Στην Ελλάδα της παρέας!
Και βέβαια θεατές εμείς...


Απορούσαν λοιπόν την Παρασκευή γιατί δεν έκανε η κυβέρνηση ή κάποιος  αρμόδιος υπουργός κάποια δήλωση. Δεν μας είπαν όμως αν τους το ζήτησαν.Αν τους πίεσε κανείς να το κάνουν.
Για τόσα άλλα μικρότερης σημασίας έβρισκαν τους πάντες κι όταν δεν τους έβρισκαν το έλεγαν ότι επικοινωνήσαμε με το γραφείο του τάδε υπουργού, αλλά ... κλπ. Τωρα δεν υπήρχαν ούτε υπουργοί ούτε γραφεία ούτε εκπρόσωποι, ούτε τίποτα. Κανένας δημοσιογράφος, δεν έχει κανένα τηλέφωνο, κανενός υπουργού, κι έτσι κανείς δεν χρειάστηκε να πει τίποτα!
Και ενω από τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής είχε δημοσιευτεί στο site της ελληνικής κυβέρνησης από την κυβερνηση φυσικά, μετα άρχισαν οι "οργισμένες αντιδράσεις" από το ΠΑΣΟΚ και τα πρωτοσέλιδα από τις "ανεξάρτητες" εφημερίδες για το ΟΧΙ του πρωθυπουργού στην τρόικα και για τις συγνώμες και την αναδίπλωση της τρόκα!
Ομως η ανακοίνωση για τα 50δις ειναι εκεί και λέει(κάντε κλικ και διαβάστε το)

Τρίτη Επικαιροποίηση Προγράμματος-Οικονομικής-Πολιτικής 11/2/2011

"Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων 

- Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015. 
- Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δις. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δις. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δις. έως το 2012"!!

Διάψευση βέβαια δεν υπήρξε ούτε και θα μπορούσε.
Και ο στόχος και πάλι ήταν να μπερδευτεί το μυαλό του κοσμάκη, για να νομίζει οτι "αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε" πως βγαίνουμε από τα ρούχα μας και τους βάζουμε στη θέση τους, πως η τρόικα υποχωρεί και τα παίρνει πίσω, πως ο Γιώργος τα κατάφερε πάλι (να τους δώσει τα κλειδιά)!
Λες και το πρόβλημα μας είναι αν το είπαν απότομα ή με τακτ και στυλ, αν το είπαν πρώτοι, μαζί ή χώρια και όχι το αν εκποιείται χρήσιμη για τη χώρα και το λαό περιουσία που χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στο μέλλον. 

Κι ύστερα τα φώτα σβήνουν κι οι συντελεστές αλληλοσυγχαίρονται στο παρασκήνιο κι ετοιμάζουν τα συμβόλαια ερήμην μας.

Κι η αλήθεια   παραμένει εκεί μες τη σκοτεινή πλατεία της ζωής μας και λέει,
πως η Ελλάδα πωλείται!

Οσο για τους "Ελληνες" ειδικούς που προσπαθούν και πάλι να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις των σωτήρων μας, τι να πεις...ντροπή!
Δεν υπάρχει καμια ανάγνωση και κανενα κρυμμένο μήνυμα.
Υπάρχει απλά η ιστορία που επαναλαμβάνεται μετά την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Εκουαδόρ κ.α. και η εντολή που λέει ακριβώς το ίδιο.
"Ξεπουλήστε τα όλα!"
Και βέβαια υπάρχουμε εμείς που περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να αντισταθούμε.
Αν είμαστε ακόμη εδώ, κι αν νοιώθουμε πως κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον των παιδιών μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου