Σελίδες

16 Φεβ 2011

αντικομμουνιστική υστερία από την ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας   με επικεφαλείς το Συμβούλιο της ΕΕ, την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης στο Ευρωκοινοβούλιο. Η  Έκθεσή της Επιτροπής  για τη "Μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη" - COM(2010)783-  βάζει  υπό την προστασία της την αντιδραστική, αντικομμουνιστική ομάδα που συγκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για "τη συμφιλίωση των Ευρωπαϊκών Ιστοριών" , που διοργανώνει  στις 2 Φλεβάρη νέα αντικομμουνιστική σύναξη με  στελέχη του "Ιδρύματος για την μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων".
Η Επιτροπή  με την Έκθεσή της καταστρώνει ένα συγκροτημένο σχέδιο αντικομμουνιστικής επίθεσης, ανταποκρινόμενη σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, της 16ης Ιουνίου 2009 και αναγορεύει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία και "αξία" της ΕΕ.
Επικροτεί και στηρίζει ανοιχτά το ποινικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει μία σειρά κράτη μέλη της ΕΕ όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, και η Λετονία και απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα, ποινικοποιούν τη κομμουνιστική ιδεολογία και την ελευθερία έκφρασης και διακίνησης των ιδεών. Χειροκροτεί όλες τις αντικομμουνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνει η αστική τάξη στα κράτη μέλη της ΕΕ ("Διακήρυξη της Πράγας", διάσκεψη για τα "εγκλήματα του κομμουνισμού" κλπ). Καταστρώνει την χρηματοδότηση με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ προγραμμάτων κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού και παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας με κάθε διαθέσιμο μέσο. Με χρηματοδότηση αντικομμουνιστικών οργανώσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων για έρευνες των "εγκλημάτων του κομμουνισμού", την χρηματοδότηση κινηματογραφικών ταινιών, βιβλίων και οπικοακουστικών μέσων. Εντάσσει τον αντικομμουνισμό σε "διδακτέα ύλη" στα προγράμματα της "δια βίου μάθησης" για ενήλικες και "για τις δεξιότητες του πολίτη στους μαθητές". Προτείνει σε όσα κράτη μέλη δεν το έχουν ήδη κάνει να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου σε "Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού" και αποφασίζει την σύσταση και χρηματοδότηση "Βήματος Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης" που θα συγκεντρώνει "πανεπιστημιακούς φορείς, ανεξάρτητους ερευνητές και εμπειρογνώμονες" για να ανταλλάσσουν "βέλτιστες πρακτικές" στον αντικομμουνισμό και να προάγουν την κατασυκοφάντηση των κομμουνιστικών ιδανικών και του σοσιαλισμού μέσω "εκπαιδευτικών προγραμμάτων" των κρατών μελών της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή η Επιτροπή αφήνει ανοιχτή την απειλή θέσπισης ευρωενωσιακής ποινικής νομοθεσίας με την οποία θα διώκεται   ανοιχτά πλέον η κομμουνιστική ιδεολογία και θα αποτελεί έγκλημα η υπεράσπιση του σοσιαλισμού.   
Η αντικομμουνιστική επίθεση βάζει στο στόχαστρο πρώτα απ' όλα τη συνείδηση της νεολαίας. Πηγαίνει χέρι-χέρι με την βάρβαρη επίθεση της πλουτοκρατίας στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την ΕΕ. Η επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές και τα μαρξιστικά-λενινιστικά κομμουνιστικά κόμματα στοχεύει την πρωτοπορία του ταξικού εργατικού κινήματος, επιδιώκει να ματαιώσει την ανασυγκρότησή του, τη λαϊκή αντεπίθεση. Η ιστορική μνήμη των αστών - που δήθεν θέλουν να διατηρήσουν - είναι καθώς φαίνεται πολύ περιορισμένη. Ο χυδαίος αντικομμουνισμός, τα εγκλήματα και οι διώξεις της αστικής τάξης ενάντια στους κομμουνιστές δεν κατόρθωσαν να ανακόψουν την ταξική πάλη. Δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα                                                                                 
Η χρονική συγκυρία κλιμάκωσης της αντικομουνιστικής επίθεσης από την ΕΕ δεν είναι τυχαία. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συσσωρεύουν μεγάλη πείρα από την καπιταλιστική κρίση. Η πλουτοκρατία σε όλη την ΕΕ ανησυχεί από την ένταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης και τις λαϊκές αντιδράσεις στα κράτη μέλη της, καθώς και τις λαϊκές εκρήξεις στην Αίγυπτο, Τυνησία, Αλγερία κ.α.. Διαπιστώνει ότι γίνεται όλο και πιο φανερό στις  εργατικές - λαϊκές δυνάμεις το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ και των συμμάχων της, η βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και η σήψη του. Αναδεικνύεται η ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής του, το πέρασμα της ανθρωπότητας από την βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης στο βασίλειο της ελευθερίας, στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου