Σελίδες

10 Φεβ 2011

ΛΑ.Ο.Σ. όπως Γκαίμπελς...


Το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης έκανε μια δήλωση, την οποία στη συνέχεια αναδιένειμαν ως ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. Φέρει τίτλο «Για το τεστ της τρόικας στην οικονομία», αλλά δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την τρόικα, ούτε με την κυβέρνηση και την αντιδραστική της πολιτική που στηρίζει και ενισχύει ο ΛΑ.Ο.Σ. Η ανακοίνωση, που, υποτίθεται, βγήκε για την τρόικα, αναφέρεται εξ ολοκλήρου στο ...ΚΚΕ, με τη μόνη μέθοδο της προβοκάτσιας, που εργολαβικά έχει αναλάβει με την τακτική και τη δράση του ο ΛΑ.Ο.Σ, ως χυδαία αντικομμουνιστική δύναμη. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Οι μόνοι που δείχνουν να συμμορφώνονται απολύτως με το πνεύμα της τρόικας είναι οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, που και απολύσεις έκαναν, και αναπροσαρμογές μισθών».

***
Δεν ξαφνιάζει. Αλλωστε με τον Γκαίμπελς τους συνδέει μια επιλεκτή, πολιτική και ιδεολογική, συγγένεια. Αν δεν μιμηθούν το ίνδαλμά τους, στον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του ως υπουργός του Χίτλερ αρμόδιος επί της «διαφώτισης και προπαγάνδας», τότε ποιον; Ορισμένες φορές, βέβαια, οι μαθητές ξεπερνούν τον δάσκαλο. Οπως τώρα που ο ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική (μαζί ψήφισαν το μνημόνιο), αλλά και ως δικό της αντικομμουνιστικό εργαλείο, φορτώνει στο ΚΚΕ την εφαρμογή της αντεργατικής τους πολιτικής. Ετσι αφήνει να γίνονται συνειρμοί πως και το ΚΚΕ είναι αντιδραστικό, και η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. και που κάνει κόλαση τη ζωή των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών, αναγκαία. Αρα, να την αποδεχτεί ο λαός, αφού, λένε, την εφαρμόζει και το ΚΚΕ. Μεγάλη ατιμία.
***
Το συγκεκριμένο κόμμα έχει αποστολή και ρόλο σε διατεταγμένη αντικομμουνιστική υπηρεσία. Δηλαδή, ενάντια στο λαό και το κίνημά του. Τα ίδια έκανε και το 2007 μετά τον Θ. Πάγκαλο, αναλαμβάνοντας εργολαβικά την αντικομμουνιστική εκστρατεία με την υπόθεση «Γερμανός» και τα οικονομικά του ΚΚΕ. Δεν περιμέναμε, βεβαίως, με το κλείσιμο της υπόθεσης και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα σχετικά με το ΚΚΕ, να βγουν να το πουν. Τη ρετσινιά ήθελαν να αφήσουν κάνοντας συνειδητή προβοκάτσια, και ας καμώνονται τους αδιάφθορους ή τους πολέμιους της «ανηθικότητας» και τους υπέρμαχους της κάθαρσης του αστικού πολιτικού συστήματος, οι βρώμικοι.
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΚΚΕ με τα ίδια ζητήματα εξισώνοντας την «Τυποεκδοτική» και τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που ενισχύει πολύμορφα η κυβέρνηση, δίνοντάς τους τζάμπα χρήμα για επενδύσεις, και πάμφθηνη εργατική δύναμη, κάθε προνόμιο, προκειμένου να αυξάνεται η εκμετάλλευση και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, λέγοντας: «στην "Τυποεκδοτική" και τον "902", κάνατε μειώσεις μισθών, κάνατε και απολύσεις». Δεν είναι, βεβαίως, πρώτη φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρόμοια επιχειρήματα στην αντιΚΚΕ επίθεσή της. Φαίνεται πως τότε έδωσε γραμμή αντικομμουνιστικής επίθεσης. Το ίδιο κάνει τώρα και ο ΛΑ.Ο.Σ. στην ίδια ρότα.
***
Είναι προφανές πως τους πονάει πολύ η άρνηση συμμόρφωσης του ΚΚΕ με «το πνεύμα της τρόικας», το ότι το σάλπισμά του στο λαό για ανυπακοή και απειθαρχία πιάνει τόπο, δίνει τους πρώτους καρπούς. Το ότι κερδίζουν έδαφος στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις οι θέσεις του ΚΚΕ για την αιτία της καπιταλιστικής κρίσης και η πρότασή του για διέξοδο στον άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού και των αναγκών του. Τους πονάει ο ρόλος και η δράση του ΚΚΕ, το ότι δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Τόσο πολύ, που να εκτίθενται παρουσιάζοντας το άσπρο - μαύρο. Τους πονάει και το γεγονός ότι εξαιτίας της δουλειάς του ΚΚΕ μέσα στο λαό, αυτός τους έχει πάρει χαμπάρι και είναι πολλοί περισσότεροι σήμερα αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μοιράζονται το ίδιο «πνεύμα», το «πνεύμα της τρόικας», δηλαδή των αναγκών και συμφερόντων του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου