Σελίδες

12 Φεβ 2011

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΩΝ 8...

Εκτός απ' όλα τ' άλλα είναι και κακοί ηθοποιοί.
Ολοι αυτοί εκεί στο τσίρκο στα δελτία των 8 που παριστάνουν τους αναλυτές.
Πήδηξαν από τις καρέκλες τους, φώναζαν για την τρόικα «είναι απαράδεκτοι», ρωτούσαν με αγωνία πού θα βρεθούν αυτά τα 50 δισ., για να διαπιστώσουν με ανακούφιση ότι ευτυχώς δε θα πουληθούν και τα μνημεία!
Αν ήταν μόνο ένα κακόγουστο θέατρο, μικρή η ζημιά. Αλλά με κάτι τέτοια ένα χρόνο τώρα προσπαθούν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση, να την παρουσιάσουν περίπου ως θύμα κάποιων κακών τροϊκανών, μια αγαθή κοπελίτσα που δε θέλει αλλά τη βιάζουν...
Κι αυτό την ώρα που με εξάστηλους τίτλους στις χτεσινές εφημερίδες προβάλλονταν οι δηλώσεις Παπανδρέου ότι δεν του καίγεται καρφί για τις αντιδράσεις, αυτός θα προωθήσει την πολιτική του.
Την πολιτική του! Ετσι τη χαρακτηρίζει και σωστά το λέει.
Ο,τι ζητά η τρόικα είναι πολιτική και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλων όσοι με την πολιτική τους αξιώνουν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι κεφαλαιοκράτες.
Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ δεν θα πουληθούν τώρα. Εχουν ήδη πουληθεί σ' ένα μεγάλο μέρος τους. Νησιά έχουν επίσης ήδη πουληθεί και πριν από την εποχή της τρόικας. Τώρα θα συμβεί - αν αφεθούν ανεμπόδιστα να το κάνουν - αυτό που είπε χαριτολογώντας ο Πρετεντέρης «και τα τασάκια θα πουλήσουμε».
Στο μεταξύ, κάθε μέρα εφαρμογής αυτής της πολιτικής έρχεται να προσθέσει στον απολογισμό αριθμούς που αντιστοιχούν σε όλο και μεγαλύτερα προβλήματα. Τη μια ο αριθμός των ανέργων, την άλλη η μείωση του μεροκάματου, μετά οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Χτες ήταν ο αριθμός όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Δεν είναι ένας και δυο, είναι χιλιάδες ήδη.
Η κυβέρνηση σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα στον γκρεμό. Κι έχει το θράσος να δηλώνει αριστερά και δεξιά πως τα δύσκολα πέρασαν.
Κι όμως, η αγορά τώρα αρχίζει να παγώνει πραγματικά. Τώρα πια δεν πληρώνονται μεροκάματα. Τώρα ο έμπορας και δεν πουλάει και δεν μπορεί να βάλει πραμάτια στο μαγαζί. Τώρα το επίπεδο ζωής βυθίζεται σε επίπεδα που μόνο στα βιβλία διαβάζαμε. Η αστική τάξη ελπίζει πως σαν τα γαϊδούρια οι άνθρωποι θα κάνουν υπομονή περιμένοντας καλύτερες μέρες.
Η αγριότητα με την οποία χτυπάνε καθημερινά πλέον τα ΜΑΤ κάθε έναν που διαδηλώνει, δείχνει και τις εντολές που έχουν: Χτυπήστε τους, τρομοκρατήστε τους, να νιώθουν πως δεν υπάρχει περιθώριο να σηκώσουν κεφάλι.
Κι όσο η βαρβαρότητα θα βαθαίνει, τόσο περισσότερο ο πρωθυπουργός θα δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω.
Σε τέτοιες στιγμές τα Μέσα Ενημέρωσης της αστικής τάξης καλούνται να μεγαλουργήσουν. Οπως χτες το βράδυ στον «Σκάι» όπου πολύ απλά ο αναλυτής εξήγησε πως όχι μόνο δεν είναι κακό το ξεπούλημα, αλλά είναι και καλό γιατί έτσι θα ανασάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν.
Απέναντι σ' αυτήν την καταθλιπτική πραγματικότητα, για τα λαϊκά στρώματα ό,τι χτες ήταν ανάγκη, τώρα γίνεται επείγον: Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας που θα αποκτά όλο και πιο πολύ πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα βάζει απέναντί του το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται και όλους όσοι την υπερασπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου