Σελίδες

29 Ιαν 2011

Δικομματικός καυγάς για χρηματοδότηση του Φόρουμ...


«Κόντρα» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μέσω ανακοινώσεων, ξέσπασε χτες με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «Οι διοργανωτές της κατάληψης είχαν... σπόνσορα το ελληνικό Δημόσιο», σύμφωνα με το οποίο το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το υπουργείο Απασχόλησης.
Την αρχή έκανε η ΝΔ, η οποία εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. 
Αναφερόμενη στο δημοσίευμα αφήνει υπαινιγμούς για χρηματοδότηση και άμεση διασύνδεση της κυβέρνησης με το Φόρουμ και τη δράση του, αλλά και με τον πρόεδρό του Αχμέτ Μοαβία, στον οποίο όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει, καλύφτηκαν τα έξοδά του για ταξίδι στις Βρυξέλλες το Δεκέμβρη του 2010. 
Καταλήγοντας η ΝΔ σημειώνει: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου
οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του».
Στην ΝΔ ανέλαβε να απαντήσει πρώτα το υπουργείο Εργασίας το οποίο με ανακοίνωση διαψεύδει την «...παροχή μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος προς συγκεκριμένη οργάνωση μεταναστών από το υπουργείο Εργασίας την τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης». Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει ότι υπήρξε, με νόμιμες διαδικασίες, «έμμεση χρηματοδότηση μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιας οργάνωσης - μέλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνο-Σουδανικού Συνδέσμου Φιλίας, την περίοδο 2005 - 2009 επί ΝΔ».
Τη σκυτάλη πήρε, στη συνέχεια, το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, απαντώντας ειδικότερα για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού του προέδρου του Φόρουμ δεν το διαψεύδει αλλά υποστηρίζει ότι «ανταποκρίθηκε στην επίσημη υπόδειξη των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργάνωσε η βελγική προεδρία τον παρελθόντα Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής ένταξης, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών κάθε κράτους - μέλους ΕΕ, κατά προτίμηση δε μετανάστης». Αναφέρει, τέλος, ότι οι «δράσεις κοινωνικής ένταξης που ανέπτυξε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών χρηματοδοτήθηκαν από κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα Πρόγραμμα Equal επί κυβέρνησης της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου