Σελίδες

26 Ιαν 2011

«Πισώπλατο» χτύπημα...

«Θα έπρεπε να υπάρχει οδικός χάρτης - όχι μια γενική δυνατότητα κάντε επιχειρησιακές ή κόψτε τις αμοιβές - ένας οδικός χάρτης πώς θα διασωθεί πραγματικά μια επιχείρηση».
 Μόνο σαν χαστούκι και βάναυση πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων μπορεί να ερμηνευτεί η παραπάνω δήλωση (στον «Φλας») του προέδρου της ΓΣΕΕ, με την οποία επαναφέρει την επαίσχυντη θεωρία περί του οδικού χάρτη υπέρ των επιχειρήσεων. 
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται πολύ μεγαλύτερο, γιατί η δήλωση γίνεται σε μια στιγμή που ο ολομέτωπος πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων από την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση γίνεται ακριβώς με αυτό τον μπούσουλα: Τη διάσωση της επιχείρησης.
 Αυτό ακριβώς είναι το «ευαγγέλιο» που επισείουν καθημερινά οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς για να πετσοκόψουν άγρια τους μισθούς, να κάνουν απολύσεις, να κάνουν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις και να διαλύσουν τη ζωή των εργαζομένων. Κι όμως, σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή έρχεται η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να χτυπήσει «πισώπλατα» τους εργαζόμενους, αναγορεύοντας ως υπέρτατο στόχο τη διάσωση της επιχείρησης.
 Και μάλιστα όχι μόνο με μια επιχειρησιακή σύμβαση ή πετσόκομμα των αμοιβών, αλλά θέλει ολοκληρωμένο σχέδιο ή οδικό χάρτη, σύμφωνα με την κομψή ορολογία του Γ. Παναγόπουλου. 
Γνωρίζει, όμως, ότι αυτός ο οδικός χάρτης οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου