Σελίδες

25 Ιαν 2011

Νέες ανθρωποθυσίες, «σπονδές» στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, απο ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΙΚΑ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ...

Το σκληρό πυρήνα, τη σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση ετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Στόχος τους η εφαρμογή νέων μέτρων ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ, ή επιπλέον 5% του παραγόμενου ΑΕΠ. 
Τα νέα πακέτα που σκοπεύουν να ξετυλίξουν ξεπερνούν και το 40% του συνολικού μνημονίου τους και αυτός είναι ο λόγος που βάζουν μπροστά το νέο κύκλο απειλών και εκβιασμών, γι' αυτό, επίσης, επικαλούνται σενάρια γύρω από την «αναδιάρθρωση» - επιμήκυνση του κρατικού χρέους.
Την ερχόμενη Πέμπτη καταφθάνουν στην Αθήνα τα πρώτα, «προπαρασκευαστικά» κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών (αφεντικά της κυβέρνησης ΓΑΠ). 
Την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζουν την επίσημη έναρξη για το νέο κύκλο συνεννοήσεών τους με την κυβέρνηση ΓΑΠ, όπως και με τις μερίδες της ντόπιας ξηπασμένης και κρατικοδίαιτης πλουτοκρατίας (ΣΕΒ κ.τ.λ.).

Νέες ανθρωποθυσίες, «σπονδές» στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, έχουν ετοιμάσει για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, νέες «παρεμβάσεις» σε ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. 
Με πρόσχημα, τάχα, την επιμήκυνση, ή όπως αλλιώς ονομάσουν το στημένο παιχνίδι «αλλαγής όρων» των ληστρικών «δανειακών συμβάσεων» με την τρόικα και συνολικά με το κρατικό χρέος, ξαναρίχνουν στο τραπέζι τις δεσμεύσεις και αποφάσεις τους, που με βάση το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα οι ίδιοι (οι εντολοδόχοι, τα τσιράκια της κυβέρνησης ΓΑΠ, απλά εκτελούν), κρίνουν ως «ημιτελείς»... 
Οσο δεν αντιδρά ο λαός αυτοί ζητάνε ολοένα και περισσότερα, όσο ο λαός κοιμάται τον ύπνο τον μακάριο αυτοί πετσοκόβουν τα πάντα, όσο ο λαός ανέχεται τα τσιράκια της ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας και δεν αντιδράει δυναμικά, αυτοί απαιτούν όλο και περισσότερα...
Στην ατζέντα των συνεννοήσεων κυβέρνησης ΓΑΠ και τρόικας, μπαίνουν και τα παρακάτω:
  • Η εξειδίκευση των μέτρων για το πακέτο με τα ακόμη τουλάχιστον 13 δισ. ευρώ που θα ξετυλίξουν στην περίοδο 2012 με 2014. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ολόφρεσκα πακέτα, που θα «ξεφουρνίσουν» στους επόμενους μήνες.
  • Η δημοσιοποίηση αναλογιστικών μελετών από τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης, αλλά και για κύριες συντάξεις. Επίσης για την καρατόμηση και κοινωνικών επιδομάτων (πολύτεκνοι κ.ά.).
  • Νέες τρανταχτές ανατιμήσεις ετοιμάζουν πάνω στα εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης (μετατάξεις συντελεστών ΦΠΑ από το 11% στο 23%). Επίσης την κατάργηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σενησιά του Αιγαίου
  • Από τον Οκτώβρη του 2011 βάζουν μπροστά και τη νέα ληστεία στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών (εξομοίωση φόρων με το πετρέλαιο κίνησης).
  • Η εφαρμογή των σαρωτικών αναδιαρθρώσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, για τα επιχειρηματικά πλάνα που έχει αναλάβει να εκπονήσει η κάθε μια, μαζί με τα λουκέτα και τις συγχωνεύσεις που ήδη έχουν δρομολογήσει. 
  • Ταυτόχρονα, ήδη άρχισαν να ξετυλίγουν και τις ανατιμήσεις τιμολογίων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, που σκοπεύουν και να τις συνεχίσουν.
  • Η εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 7 δισ. ευρώ, από τα οποία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. Ειδική προετοιμασία κάνουν για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ).
  • Την εφαρμογή του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου» στο Δημόσιο που έρχεται να πετσοκόψει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με ημερομηνία εφαρμογής από το β' εξάμηνο του 2011.
  • Η συμπλήρωση της λίστας με τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».Επίσης και για το κατά πόσο το «άνοιγμα», γι' αυτά που ήδη προβλέπει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ανταποκρίνεται στις συμφωνίες τους. Αντικείμενο «συνεννόησης» είναι και οι «απελευθερώσεις» σε τομείς και κλάδους, όπως ενέργεια, εμπόριο, τουρισμός.
  • Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήδη έχει στη φαρέτρα της το υπό κατάθεση νέοφορολογικό νομοσχέδιο που εκτός από τους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες αφορά την παραπέρα ελάφρυνση των μονοπωλίων και ειδικότερα για τις θυγατρικές των πολυεθνικών, ακόμη και για τα μερίσματα των ίδιων και των μεγαλομετόχων τους.
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συζητείται η διεύρυνση της λίστας με τα «κλειστά επαγγέλματα» - «κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων» - (εξαιρείται  βέβαια αυτό του δοσίλογου πρωθυπουργού), καθώς και οι ρυθμίσεις για την εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου (φρουτάκια)...
Αναδιάρθρωση κρατικού χρέους
Το χαλί στρώνεται ήδη με τη «συζήτηση» γύρω από την έκδοση του λεγόμενου ευρωομολόγου, μαζί και η αναδιάρθρωση - επιμήκυνση του κρατικού χρέους, η εκταμίευση της επόμενης δόσης (15 δισ. ευρώ) των τοκογλυφικών δανείων από το «μηχανισμό στήριξης» προς την πλουτοκρατία. 
Ταυτόχρονα, «δίνουν και παίρνουν» τα «σενάρια» γύρω από τους τρόπους αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο τελευταίο διάστημα, να προβάλλει τη θέση για «διευθέτηση» μέσα από το «συνολικό πακέτο», που λένε ότι θα δρομολογηθεί στους επόμενους μήνες με την έγκριση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 
Εξαπατώντας για άλλη μία φορά το λαό, τα κυβερνητικά τσιράκια, επιχειρούν να αντιδιαστείλουν την «αναδιάρθρωση», με την «επιμήκυνση», θέση πίσω από την οποία, σε αυτή τη φάση, οχυρώνονται προκειμένου να περάσουν τον ορυμαγδό με τα νέα μέτρα.
Για ...«αποφυγή της αναδιάρθρωσης», κάνει ανοικτά λόγο ο υπηρέτης (υπουργός Οικονομικών) Γ. Παπακωνσταντίνου, ποντάροντας στην «επιμήκυνση» για το κομμάτι με τα 110 δισ. ευρώ των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. 
Στο ίδιο μήκος και ο άλλος υπηρέτης, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, που για το ενδεχόμενο «αναδιάρθρωσης» δηλώνει ότι θα «πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις»...
Η γραμμή πάντως της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές οδηγίες, (ερασιτέχνης γκαιμπελίσκος), είναι η διάψευση της προοπτικής αναδιάρθρωσης, κάτι που έκανε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε: «Εχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε και φυσικά διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους». 
Στο διά ταύτα πάντως παραδέχθηκε ότι «γίνονται συζητήσεις» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά «δεν υπάρχουν αποφάσεις».
Και τρία αυγά Τουρκίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου